Filme și seriale despre căsătorie și provocările acestui angajament

În filmele și serialele de mai jos vei vedea prin ce greutăți trec protagoniștii pe parcursul căsniciei lor.

Filmele și serialele din această listă propun diferite fațete ale căsniciei și provocărilor care vin la pachet cu acest angajament. Poate că în unele dintre povești mariajul se destramă, dar experiența aduce cu sine și o învățătură despre compromisuri și eșecuri.

1. Cherry

Actorul Tom Holland îl interpretează pe Cherry, care face tranziția de la a abandona facultatea la a fi medic militar în Irak. El își păstrează echilibrul datoriei dragostei față de Emily. Dar viața lui se schimbă dramatic atunci când se întoarce din război cu tulburare de stres post-traumatic și începe să aibă probleme cu drogurile și nu numai.

2. Heartburn

Rachel Samstat și Mark Forman se îndrăgostesc unul de celălalt și își constuiesc un viitor împreună. Au o casă, devin părinți și pare că totul decurge foarte bine între ei. Asta până când Mark este infidel, iar dinamica lor suferă transformări radicale. 

3. A Separation

În acest film, Nader și Simin sunt căsătoriți și au împreună o fiică, pe nume Termeh. Cei doi nu reușesc să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește planurile lor. În timp ce Nader preferă să stea în Iran, Simin consideră că mutarea într-o altă țară i-ar asigura copilului lor un viitor mai bun și din acest motiv e pe cale să divorțeze. 

4. Marriage Story

Scarlett Johansson și Adam Driver îi interpretează în Marriage Story pe Nicole și Charlie Barber, care decid să divorțeze. Separarea nu este ușoară, cei doi având și un copil împreună care e martor la toate conflictele și tensiunile dintre părinții lui. Pelicula propune o privire către experiența lor și emoțiile atât pozitive, cât și negative pe care le trăiesc. 

5. The Affair

În serialul The Affair, actorul Dominic West îl joacă pe romancierul Noah Solloway. El este căsătorit de mai mulți ani și are și doi copii. Relația cu soția lui nu mai este deloc aceeași din momentul în care el începe o relație extraconjugală cu o tânără chelneriță. 

6. Master of None

Sezonul al treilea din serialul Master of None creat de către Aziz Ansari și Alan Yang se numește Moments in Love. Are în centrul său povestea de iubire dintre Alicia și Denise și provocările care pun la grea încercare căsnicia lor. 

7. Scenes from a Marriage

Scenes from a Marriage este o miniserie cu Oscar Isaac și Jessica Chastain. Cei doi îi interpretează pe Mira și Jonathan, care formează un cuplu american contemporan. Inspirată după serialul lui Ingmar Bergman din 1973, în adaptarea din 2021 povestea urmărește destrămarea căsniciei protagoniștilor și cum ajung să fie precum doi străini, explorând monogamia, iubirea, intimitatea, infidelitatea și divorțul.

8. Manchester by the Sea

Kenneth Lonergan a scris și regizat Manchester by the Sea, un film cu Michelle Williams și Cassey Affleck în rolurile principale. Lee Chandler este căsătorit cu Randi, iar împreună au doi copii. În urma unui incediu violent în casa lor, își pierd copiii, iar suferința prin care trec îi duce în pragul divorțului.  

9. The One I Love

În filmul The One I Love îi vei vedea pe Elisabeth Moss și Mark Duplass jucându-i pe Sophie și Ethan. Cei doi formează un cuplu, însă relația lor pare că a ajuns la final. Încercând să mai dea o șansă căsniciei lor, pleacă într-o scurtă călătorie, dar ceea ce află în acea plecare îi pune și mai mult pe gânduri. 

10. Kramer vs. Kramer

Meryl Streep și Dustin Hoffman au interpretat rolurile principale în filmul Kramer vs. Kramer regizat Robert Benton, iar pentru prestațiile lor au obținut premii Oscar. Ted Kramer e atașat de munca lui, ceea ce îl face să nu se mai preocupe foarte mult de familie. Soția lui, Joanna, decidă să îl părăsească. Tensiunile dintre cei doi sunt tot mai aprinse în momentul în care se luptă pentru custodia copilului lor. 

Citește și:
Tina Turner: despre curaj & forță în muzică, în viață și… în stilul personal

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle