Filme SF care au creat nemulțumiri în rândul publicului

Deși au prezentat povești spectaculoase, aceste filme au avut și un minus, și anume că sunt prea lungi.

Filmele SF reușesc de fiecare dată să stârnească interesul în rândul publicului datorită poveștilor care ne poartă în alte lumi. Tocmai această complexitate a acțiunilor duce la o durată lungă a peliculelor, fiind și un motiv de indignare pentru public.

1. Avatar (2009)

Filmul Avatar din 2009 a generat venituri impresionante, de aproximativ 2,9 milioane de dolari. În ciuda acestui succes, ceva a generat ușoare nemulțumiri, și anume durata peliculei, de 2 ore și 42 de minute. Fanii au considerat că filmul se putea lipsi de câteva scene care au fost forțate. 

2. Blade Runner: 2049 (2017)

Filmul Blade Runner: 2049 regizat de Denis Villeneuve și scris de Hampton Fancher, Michael Green și Philip K. Dick a eșuat la box office. Pe lângă acest amănunt, nici fanii actorilor Harrifon Ford, Ryan Gosling și Ana de Armas nu s-au înghesuit să îi vadă pe marile ecrane în această peliculă care are o durată de 2 ore și 43 de minute.

3. Dune (2021)

Deși în Dune au jucat o mulțime de staruri renumite și talentate, printre care Oscar Isaac, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Barmen și Timothée Chalamet, au existat spectatori care au fost indigați că durează 2 ore și 35 de minute. Pelicula e adaptată după romanul lui Frank Herbert și abordează o temă complexă și poate fi de la sine înțeleasă durata, dar asta nu înseamnă că nu a dus la impedimente. 

4. Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow i-a avut ca protagoniști pe Emily Blunt și Tom Cruise și a fost descris drept unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile despre o invazie extraterestră. Având o oră și 53 de minute, unii au considerat că este mult prea mult și că acțiunea ar fi putut fi restrânsă, renunțând la anumite elemente.

5. 2001: A Space Odyssey (1968)

Stanley Kubrick a regizat 2001: A Space Odyssey și pare că a făcut o treabă excelentă, drept dovadă stau aprecierile din partea publicului. Pelicula se adresează celor care admiră genul science fiction și durează 2 ore și 19 minute, ceea ce pentru o parte din public acest lucru a reprezentat un impediment, alături de ritmul lent.

6. Watchmen (2009)

Unii privitori au considerat că a fost extrem de dificil să urmărească Watchmen, iar asta se datorează faptului că are 2 ore și 42 de minute. Acțiunea peliculei are loc în anul 1985, atunci când moartea unui coleg îl trimite pe vigilentul Rorschach într-o investigație proprie care îi aduce multiple surprize.

7. Cloud Atlas (2012)

Tom Tykwer, Lana Wachowski și Lilly Wachowski au regizat Cloud Atlas, un film în care îi vei regăsi în distribuție pe Halle Berry, Tom Hanks și Hugh Grant. Pelicula este adaptată după cartea lui David Mitchell și durează 2 ore și 52 de minute, pornind de la o premisă legată de felul în care viețile din trecut, prezent și viitor ale unor generații sunt conectate.

8. Metropolis (1927)

Filmul explorează o societate utopică împărțită între muncitori și bogați și despre diferențele despre aceste două lumi în orașul Metropolis. Pe parcursul celor 2 ore și 33 de minute, publicul observă în pelicula regizată de Fritz Lang o mulțime de detalii care compun o poveste științifico-fantastică, iar efectele speciale au un rol important în acest tablou.

9. Interstellar (2014)

Fără îndoială, filmul Interstellar regizat de Christopher Nolan a fost remarcabil din foarte multe puncte de vedere, de la efectele vizuale, universul construit și până la prestațiile actorilor. Ce a creat o ușoară nemulțumire a fost faptul că durează 2 ore și 49 de minute.

10. Waterworld (1995)

Kevin Reynolds a regizat filmul Waterworld din 1995, care îi are în distribuție pe Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn, Tina Majorino și Dennis Hopper. A fost considerată cea mai scumpă peliculă care a fost realizată până atunci. O critică adusă la adresa filmului are legătură cu durata sa de 2 ore și 15 minute și de faptul că unele scene ajung să se oprească într-un anumit punct, fără a mai interveni cu alte acțiuni.

Citește și:
10 remake-uri, care sunt considerate mai bune decât filmele originale

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle