Filme regizate de femei care s-au bucurat de un succes răsunător la box office

Iată o trecere în revistă cu filmele regizate de femei care au înregistrat un succes fulminant.

Poate că nu toate poveștile din aceste pelicule au fost tocmai pe placul publicului, dar cert este un lucru: s-au remarcat pentru că la box office au fost unele dintre filmele regizate de către femei care au avut performanțe spectaculoase. 

1. Twilight

Apariția filmului Twilight din 2008 a dat startul unui nou fenomen în rândul producțiilor cu povești de dragoste cu vampiri. Acum, dacă ar fi să-l revezi, probabil că acțiunea ți s-ar părea clișeică, dar, la vremea la care a fost lansată pelicula, a creat furori în rândul spectatorilor. Filmul, care a fost regizat de Catherine Hardwicke, a urmărit povestea din cartea scrisă de Stephanie Meyer, și a încasat la box office 408 milioane de dolari. 

2. Shrek

Filmul Shrek regizat de Vicky Jenson alături de Andrew Adamson a fost recompensat în 2001 cu un premiu Oscar pentru cel mai bun film de animație. În peliculă este vorba despre căpcăunul Shrek și de Donkey, care au pornit într-o aventură să o salveze pe prințesa Fiona dintr-un turn păzit de un dragon. La box office, filmul Shrek a încasat peste 480 de milioane de dolari. 

3. Brave

Brenda Chapman a scris și regizat împreună cu Steve Purcell și Mark Andrews animația Brave, în care Emma Thompson, Kelly Macdonald, Julie Walters și Billy Connolly și-au împrumutat vocile pentru a da viață personajelor principale. Povestea a urmărit curajul prințesei Merida și poate fi inclusă în categoria animațiilor inspiraționale. La box office a încasat peste 530 de milioane de dolari. 

4. Fifty Shades of Grey

Nu putem ignora faptul că Fifty Shades of Grey, filmul cu Dakota Johnson și Jamie Dornan, a dat naștere mai multor controverse pentru că portretizează un abuz de putere și o relație toxică. Spectatorii și-au arătat totuși curiozitatea față de această poveste (chiar dacă au regretat după), iar la box office pelicula care a fost regizată de Sam Taylor-Johnson a avut peste 560 de milioane de dolari. 

5. Mamma Mia!

Phyllida Lloyd este regizoarea filmului Mamma Mia! din 2008, care a reunit unele dintre cele mai apreciate nume de la Hollywood, iar aici amintim de Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried și Colin Firth. Pelicula se concentrează pe Sophie, care pe lângă pregătirile pentru nunta din Grecia, mai vrea să îl caute și pe tatăl ei adevărat. Apărut în 2008, filmul a acumulat peste 690 de milioane de dolari la box office. 

6. Wonder Woman

Patty Jenkins a regizat filmul Wonder Woman în care protagonista este interpretată de actrița Gal Gadot. În weekend-ul de deschidere, pelicula a înregistrat aproximativ 223 de milioane dolari la nivel mondial. Pelicula a ocupat locul zece în topul filmelor cu cele mai mari încasări din anul 2017, având în jur de 800 de milioane de dolari. 

7. Captain Marvel

Publicul a primit cu deschidere filmul Captain Marvel, de aici și faptul că a acumulat 1,31 miliarde de dolari. Pelicula nu trebuie ocolită pentru că este unul dintre cele mai de succes filme cu supereroine. Anna Boden a colaborat cu Ryan Fleck pentru regia peliculei cu Brie Larson, Jude Law și Samuel L. Jackson în rolurile principale.  

8. Frozen

În primul film Frozen, Regina Elsa are abilitatea de a transforma diverse lucruri în gheață. Puterea aceasta și-o îndreaptă și către direcții care îi aduc, inevitabil, și probleme. Jennifer Lee a regizat și a lucrat la scenariul acestei pelicule care a încasat mai bine de 1,34 de miliarde de dolari la box office-ul mondial. 

9. Barbie

Succesul înregistrat la box office de Barbie a demonstrat că filmul a întrecut fără îndoială așteptările tuturor și că atât personajele, cât și decorul, costumele și scenografiile au fost ingredientele care au atras publicul către explorarea unei alte perspective cu această păpușă emblematică. Pelicula, care a fost regizată de Greta Gerwig a avut la nivel mondial 1,3 miliarde de dolari la box office. 

10. Frozen II

Continuarea din Frozen este o animație la fel de simpatică și înduioșătoare care a emoționat publicul, în special dornic de a descoperi filmele Disney și care deja cunoaștea povestea din prima peliculă. Pelicula despre aventurile experimentate de Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven după ce părăsesc Arendelle a strâns la box office 1,453 de miliarde de dolari. 

Citește și:
Filme care te vor face să-ți pui întrebări la care nu te-ai gândit până acum

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle