Filme pe care poate le-ai ratat în 2023, dar pe care trebuie neapărat să le vezi

Iată câteva dintre cele mai bune filme pe care este posibil să le fi ratat - și pe care ar trebui neapărat să le vezi.

Filme precum „Barbie”, „Oppenheimer” și „Taylor Swift: The Eras Tour” au furat lumina reflectoarelor în acest an. Dar, de la filme independente la documentare captivante, o mulțime de filme din 2023 au zburat sub radar.

1. Fremont

În „Fremont”, Donya, care anterior a fost translator în Afganistan, se confruntă cu provocările adaptării la noua sa viață, lucrând într-o fabrică de biscuiți cu răvaș din Fremont, California. Filmul a fost lăudat pentru portretizarea blândă și emoționantă a unui imigrant care se orientează spre un nou început într-un mediu necunoscut. Criticii remarcă faptul că povestea sa este semnificativă, evitând didacticismul, și laudă fotografia alb-negru impresionantă din punct de vedere vizual, cu compoziții memorabile.

2. Anatomy of a Fall

Viața Sandrei (Sandra Voyter) și a lui Samuel (Samuel Theis) în Alpii francezi este zguduită după ce fiul lor de 11 ani, Daniel (Milo Machado Graner), este găsit mort în zăpadă. Brutal de trist, dar profund, filmul este o dramă judiciară captivantă pentru cei care sunt pregătiți pentru povestea sa sobră.

„Un deces poate fi stabilit, ca aici, prin detalii legate de stropii de sânge și de topirea zăpezii. Datele medico-legale ale vieții sunt mai greu de aflat”, a scris Danny Leigh pentru Financial Times.

3. You Hurt My Feelings

Beth (Julia Louis-Dreyfus) și Don (Tobias Menzies) au o căsnicie armonioasă și mulțumită, până când Beth îl aude accidental pe Don exprimându-și dezaprobarea față de ultima ei carte unui prieten. „You Hurt My Feelings” a fost lăudat ca fiind o explorare comică și sinceră a căsniciei contemporane. Potrivit Ianei Murray de la revista Empire, este un film încântător, hilar și profund uman, care cercetează contradicțiile inerente pe care alegem adesea să le trecem cu vederea.

4. Passages

În „Passages”, a cărui acțiune se petrece la Paris, căsnicia lui Tomas (Franz Rogowski) și a lui Martin (Ben Whishaw) este bulversată atunci când Tomas se angajează într-o relație pasională cu Agathe (Adèle Exarchopoulos).

În ciuda faptului că prezintă personaje dificile, filmul este lăudat pentru interpretarea strălucită și pentru inteligența poveștii sale. Sergio Burstein, scriind pentru Los Angeles Times, l-a descris ca fiind un film profund real, cu impact și inconfortabil, care explorează complexitatea moralității prin prisma a trei indivizi.

5. Flora and Son

În „Flora and Son”, Flora (Eve Hewson), mamă singură, încearcă să se apropie de fiul ei adolescent Max (Orén Kinlan) luând lecții de chitară, ceea ce o determină să dezvolte sentimente romantice pentru Jeff (Joseph Gordon-Levitt), muzician din Los Angeles. Regizat de John Carney, cunoscut pentru filme precum „Once”, „Begin Again” și „Sing Street”, „Flora and Son” este lăudat ca fiind o surpriză fermecătoare și încântătoare, potrivit recenziei lui Mark Johnson pentru Awards Daily.

6. Joy Ride

În „Joy Ride”, Audrey (Ashley Park) și cea mai bună prietenă a ei, Lolo (Sherry Cola), pornesc într-o călătorie în China, unde se reîntâlnesc cu fosta colegă de cameră a lui Audrey, Kat (Stephanie Hsu), și cu verișoara lui Lolo, Vanessa (Sabrina Wu). În ciuda planurilor lor, călătoria se transformă într-o serie de aventuri nereușite.

Filmul, intitulat „Joy Ride”, echilibrează râsetele mari cu o explorare sinceră a prieteniei și a identității. Kshitij Mohan Rawat, într-o recenzie pentru Wion, laudă filmul pentru că poartă publicul într-o expediție tumultoasă, plină de umor riscant și revelații neașteptate.

7. Bottoms

În încercarea de a-și impresiona iubiții, PJ (Rachel Sennott) și Josie (Ayo Edebiri) inițiază un club de lupte feminin la liceul lor. Potrivit criticilor, „Bottoms” debordează de glume și de un farmec simpatic pe care este greu să nu-l apreciezi. În The Independent, Clarisse Loughrey remarcă faptul că prietenii din viața reală Sennott și Edebiri se armonizează perfect, permițând umorului să emane în mod natural din interacțiunile lor, în loc să se bazeze pe replici plate.

8. The Royal Hotel

Hanna (Julia Garner) și Liv (Jessica Henwick), două americance cu rucsacuri în spate, își epuizează fondurile în timpul călătoriei lor în Australia și decid să lucreze ca barmanițe în Outback pentru a-și reface economiile.

Cu toate acestea, noul lor angajator, Billy (Hugo Weaving), se dovedește a fi mai mult decât pare. Criticii au lăudat thrillerul pentru că oferă o narațiune înfiorătoare și intensă, condusă de interpretări remarcabile ale protagoniștilor. Hanna Flint, în The Standard, a descris „The Royal Hotel” ca fiind un film care fierbe la foc mic cu căldura opresivă a testosteronului dintr-un pub din Outback până când erupe cu o furie feminină cathartică.

9. The Blackening

Morgan (Yvonne Orji) și Shawn (Jay Pharoah) pleacă cu prietenii la o cabană pentru a se retrage în ziua de 1 iunie, dar se întâlnesc cu un ucigaș în pădure. În ciuda faptului că este mai mult umoristic decât înfricoșător, „The Blackening” a fost aclamat pentru meta-comentarismul său hilar despre genul horror. Leila Latif, în Sight & Sound, a salutat-o ca fiind una dintre cele mai prostești, mai inteligente și mai memorabile comedii ale anului 2023.

10. No One Will Save You

Brynn (Kaitlyn Dever), care locuiește izolată la periferia comunității sale, devine o țintă principală atunci când extratereștrii invadează peste noapte. Apreciat de critici pentru cvasi-absența dialogului, filmul servește ca o vitrină pentru talentul actoricesc al lui Dever. Potrivit lui Connor Petrey de la Pop Culture Leftovers, este o piesă fantastică de film SF care intensifică groaza atât pentru spectator, cât și pentru personaj, pe măsură ce presiunea de a supraviețui se intensifică.

FOTO: IMDB

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle