Filme impresionante care au fost adaptate după romane faimoase

Poveștile clasice au inspirat filmele acestea și le-au adus mai aproape de public.

În lista de mai jos vei citi despre filme de televiziune care sunt adaptate după romane de care sigur ai auzit până acum. Peliculele acestea includ teme diverse, cum ar fi povești romantice, relatări despre războaie, relații de prietenie sau secrete de familie. 

1. The Snow Goose

Paul Gallico este autorul romanului The Snow Goose: A Story of Dunkirk, care a stat la baza filmului The Snow Goose. Pelicula propune o poveste emoționantă despre o tânără care are grijă de o gâscă de zăpadă, după ce o găsește pe aceasta rănită. Ea leagă și o relație de prietenie cu artistul Philip Rhayadar, care își duce existența într-un far izolat. Cei doi ajung să fie la fel de preocupați de pasărea lovită. 

2. A Tale of Two Cities

Jim Goddard a regizat filmul A Tale of Two Cities, adaptat după povestea lui Charles Dickens. În timpul Revoluției Franceze, are loc o poveste de dragoste în care este implicat avocatul Sydney Carton, cel care începe să aibă sentimente puternice față de Lucie Manette. Însă, ea își îndreptată atenția către o altă persoană. 

3. Emma

Kate Beckinsale și Mark Strong au fost protagoniștii filmului Emma din 1996 adaptat după romanul clasic scris de Jane Austin. Actrița o interpretează pe Emma Woodhouse, o tânără extrem de inteligentă, iar actorul a intrat în pielea domnului Knightley. Această ecranizare s-a apropiat cel mai mult de abordarea prezentă în povestea originală de dragoste. 

4. The Red Badge of Courage

Având ca sursă de inspirație romanul lui Stephen Crane, filmul The Red Badge of Courage din 1974 a fost regizat de către Lee Philips. Subiectul peliculei îl reprezintă războiul civil și are în prim-plan un soldat tânăr care decide să facă parte din armata Uniunii. El luptă să își apere țara, dar curând își va da seama de cruzimea războiului.

5. The Dollmaker

Cu o distribuție din care fac parte Jane Fonda, Levon Helm și Amanda Plummer, filmul The Dollmaker din 1984 regizat de Daniel Petrie și inspirat de romanul scris de Harriette Arrow, surprinde atmofera din al Doilea Război Mondial și nevoia forțată de adaptare pe care o experimentează Gertie, o cioplitoare în lemn, și soțul ei, care este fermier, odată ce acesta începe să lucreze în cadrul unei fabrici în oraș. Venirea la oraș aduce în viața celor doi schimbări pe care trebuie să le gestioneze. 

6. Oliver Twist

Clasica poveste a lui Charles Dickens primește o adaptare în 1997. Oliver Twist este un băiat orfan care ajunge să facă parte dintr-un anturaj nu tocmai prietenos. La Londra, face cunoștință cu pericolele și cu o serie de aventuri care își pun amprenta asupra parcursului său. Rămâne de văzut cum se va desprinde de acest context nefavorabil. 

7. A Room with a View

Cu filmul A room with a View, regizorul Nicholas Renton a pornit de la romanul scris de Edward Morgan Forster. În timpul Primului Război Mondial, protagonista peliculei, Lucy, se îndrăgostește de un turist. Diferențele de clasă, poveștile interzise de dragoste, cât și iubirile neîmpărtășite sunt aduse în discuție în acest film romantic. 

8. All Quiet on the Western Front

Romanul scriitorului Erich Maria Remarque a reprezentat o bază importantă pentru filmul All Quiet on the Western Front din 1979. Acțiunea are loc în timpul Primului Război Mondial și e văzută prin ochii unui tânăr soldat german, Paul Baumer, care e martorul tragediilor care au loc în jurul lui, inclusiv momentelor în care prietenii lui își pierd viețile.  

9. Brave New World 

Aldous Huxley a scris romanul Brave New World, care a stat la baza filmului din 1980 regizat de Burt Brinckerhoff. Pelicula spune povestea unui bărbat, pe nume Bernard Marx, care se dezvoltă în cadrul unei societăți primitive. Chiar dacă i se oferă șansa să facă parte din societatea futuristă, nu pare să îmbrățișeze principiile după care se ghidează acea lume. 

10. Flowers in the Attic

Deborah Chow a regizat Flowers in the Attic, în care rolurile principale sunt jucate de Heather Graham, Ellen Burstyn, Kiernan Shipka și Mason Dye. În drama adaptată după romanul scris de Cleo Virginia Andrews, patru copii sunt martorii evenimentelor dramatice și crunte care au loc în familia lor, în special din cauza bunicii lor, după ce tată lor moare. 

Citește și:
Cupluri de vedete care s-au despărțit în secret și au surprins pe toată lumea cu anunțul lor

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle