Filme de neratat în luna octombrie 2023 în cinematografe

Care sunt noutățile cinematografice pe care abia așteptăm să le vedem luna aceasta la cinema? Ți-am pregătit o mică selecție.

Iată ce filme poți vedea în luna octombrie 2023 în cinematografe.

Killers of the Flower Moon

Regizorul Martin Scorsese face din nou echipă cu Leonardo DiCaprio și Robert De Niro pentru a aduce pe marile ecrane acest film de acțiune istoric, care s-a bucurat de laudele cinefililor încă de la premiera care a avut loc în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. După ce mai mulți membri ai tribului amerindian Osage sunt uciși în împrejurări misterioase în anii ’20, FBI-ul, sub coordonarea directă a lui J. Edgar Hoover, începe o amplă investigație. Din distribuție mai fac parte Jesse Plemons și Lily Gladstone.

Premiera: 20 octombrie

Reality

Drama de debut a regizoareo Tinei Satter spune povestea arestării lui Reality Winner, o lingvistă de 25 de ani din Forțele Aeriene și contractor al NSA, care a divulgat presei informații clasificate referitoare la amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Filmul este o adaptare a piesei de teatru din 2019, cu dialoguri extrase din audierea tinerei Reality în fața agenților FBI. Rolurile principale sunt interpretate de Sydney Sweeney, Josh Hamilton și Marchánt Davis.

Premiera: 6 octombrie

Dumb Money

Ca o trimitere la lupta dintre David și Goliat, Dumb Money spune povestea bazată pe întâmplările nebunești, dar reale, care au făcut ca oameni de rând să învingă Wall Street-ul la propriul joc transformând GameStop (un magazin de jocuri video) în cea mai „fierbinte” companie din lume. Vincent D’Onofrio, Seth Rogen, Paul Dano, Pete Davidson, Anthony Ramos, Myha’la Herrold fac parte din distribuție.

Premiera: 6 octombrie

Băieți deștepți

Băieți Deștepți este un film de acțiune-comedie care îi are în prim-plan pe Leo, Alex și Costi, o echipă de polițiști suspendați ce sunt chemați înapoi la datorie pentru a investiga un baron local al drogurilor, Narcis, cu care au o istorie îndelungată. În mijlocul acțiunii înflorește o surprinzătoare poveste de dragoste între Leo și Lara, mâna dreaptă a traficantului. Vor reuși oare cei trei polițiști să îl captureze pe Narcis? Răsturnările de situație spectaculoase, scenele de acțiune pline de adrenalină, trădările neașteptate, umorul și încurcăturile celor trei polițiști fac din film o experiență de neratat.
Alături de actorii ce îi interpretează pe cei trei polițiști, Tiberiu Ioana, Sergiu Costache și Silviu Mircescu, pe marile ecrane o vedem pe Olimpia Melinte în rolul Elenei, coordonatoarea echipei polițiste, dar și pe Cristian Iacob, în rolul notoriului Narcis. Din distribuția peliculei fac parte și artiști autohtoni îndrăgiți, precum Alex Velea, Ruby și Johny Romano.

Premiera: 13 octombrie

Încă două lozuri

Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol revin pe marile ecrane cu Încă Două Lozuri. Cea mai așteptată comedie a anului a avut deja premiera la Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF, iar cele două proiecții au fost urmărite, la fel ca în 2016, cu sălile pline. La 7 ani de la succesul răsunător al comediei Două Lozuri (2016), un film apreciat atât de publicul larg, cât și de critici la festivalurile internaționale – Sile, Dinel și Pompiliu se întorc cu noi peripeții, adaptate zilelor noastre. Comedia savuroasă, scrisă și regizată de Paul Negoescu, surprinde ideea îmbogățirii peste noapte, în era digitală a anului 2023 și prețul scump plătit de unii dintre cei care au pariat pe criptomonede- o trecere subită de la extaz la agonie.

Premiera: 27 octombrie

The Exorcist: Believer

Pelicula este o continuare a filmului din 1973 despre o fetiță de 12 ani care este posedată de o entitate demonică misterioasă și mama ei care se vede obligată să ceară ajutorul a doi preoți pentru a o salva. Ellen Burstyn, Leslie Odom Jr., Ann Dowd interpretează rolurile principale.

Premiera: 6 octombrie

Libertate

Sibiu, decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliție Viorel e capturat și acuzat că e terorist. Filmul regizat de Tudor Giurgiu îi are în rolurile principale pe Alex Calangiu, Iulian Postelnicu și Cătălin Herlo.

Premiera: 6 octombrie

Mon crime

Paris, anii ’30. Madeleine este o actriţă tânără şi fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător de film celebru, Madeleine susţine că a fost legitimă apărare, iar sentinţa îi e favorabilă. Tânăra se bucură de faima obţinută peste noapte, dar adevărul iese curând la iveală. Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier fac parte din distribuția acestei comedii.

Premiera: 6 octombrie

Citește și:
10 filme dezamăgitoare, de la care publicul așteaptă să fie făcute din nou

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle