Filme de aventură de neratat în care vei vedea elemente și din alte genuri cinematografice

Aceste filme au plecat de la intenția de a explora din punct de vedere al genurilor cinematografice.

Filmele acestea de aventură includ influențe și din alte sfere ale genurilor cinematografice. Fie că a fost vorba de science fiction, comedie, dramă sau chiar romantism, peliculele din lista de mai jos au arătat că aventura poate fi acompaniată și de alte referințe.

1. Romancing the Stone

Joan Wilder, jucată de Kathleen Turner, este o romancieră care află că sora ei e răpită în Columbia. Pornește printr-o aventură de a-și recupera sora, însă, pe parcurs, îl cunoaște pe Jack Colton, interpretat de Michael Douglas, care e un mercenar. Unii au catalogat filmul fiind mai degrabă o comedie romantică și au remarcat chimia dintre protagoniști.

2. The Mummy

Filmul The Mummy din 1999 i-a avut în rolurile principale pe Brendan Fraser și Rachel Weisz. Pe lângă faptul că a depășit așteptările tuturor de la box office, pelicula a îmbinat aventura și acțiunea, fiind aspectul prin care s-a diferențiat față de filmul cu același nume din anul 1932.

3. The Lost City of Z

Percy Fawcett este un explorator britanic dedicat obiectivului său, și anume acela de a găsi un oraș misterios din 1920 din Amazon. Munca sa și dovezile sale sunt puse la îndoială de către colegi, însă el e convins că trebuie să își ducă misiunea la bun sfârșit, până când dispare în 1925. Filmul The Lost City of Z este inspirat din evenimente reale.

4. Creature From the Black Lagoon

Câțiva oameni de știință vor să afle mai multe detalii despre o fiară preistorică pe care o găsesc în jungla amazoniană. Pentru asta trebuie să depună eforturi, scopul lor fiind acela de a o duce în civilizație pentru a fi studiată. Locurile în care a fost filmat Creature From the Black Lagoon sunt într-adevăr inedite, demne de tot ceea ce înseamnă exotic.

5. Hellboy II: The Golden Army

Guillermo del Toro a regizat și scris alături de Mike Mignola filmul Hellboy II: The Golden Army. O nouă provocare care amenință omenirea îl determină pe Hellboy să intervină. De această dată, el și echipa lui luptă împotriva unui prinț al lumii mitice. Pelicula este o continuare a filmului Hellboy din 2004 și pe lângă aventură, vei vedea mai multe elemente ale lumii fantastice.

6. Armour of God

În filmul Armour of God, celebrul Jackie Chan a intrat în pielea lui Asian Hawk. El este un aventurier care pleacă împreună cu un prieten pe urmele unei comori misterioase. Din peliculă nu lipsesc, desigur, cascadoriile lui Jackie Chan, precum și situațiile care stârnesc amuzamentul.

7. The Road to El Dorado

Bibo Bergeron, Don Paul și Jeffrey Katzenberg au regizat animația The Road to El Dorado, care nu este lipsită de momente amuzante și de aventură. O hartă a orașului El Dorado ajunge în mâinile a doi escroci, iar norocul nu pare deloc să fie de partea lor pentru că ajung să fie implicați în alte complicații.

8. Sorcerer

Sorcerer prezintă povestea a patru bărbați care provin din colțuri diverse ale globului. Aceștia se gândesc să își schimbe puțin viața, așa că fac parte dintr-o misiune care implică nitroglicerină printr-o junglă nu foarte prietenoasă din America Latină. Regizorul William Friedkin a prezentat în fața publicului un film în care aventura și drama merg mână în mână.

9. The Fifth Element

În filmul The Fifth Element au jucat, printre alții, Bruce Willis, Milla Jovovich și Gary Oldman. În peliculă, vei regăsi elemente ale viitorului și SF-ului intersectate cu aventura. Un taximetrist devine un pilon de bază când vine vorba lupta pentru viitorul umanității.

10. King Kong

Filmul King Kong din 2005 este regizat de Peter Jackson și arată cum un producător de film, pe numele său Carl Denham, merge împreună cu echipa lui pe o insulă izolată, în speranța că vor descoperi un decor care să se potrivească cu pelicula pe care vrea să o finalizeze. În schimb, acolo se întâlnesc cu o gorilă, care va avea un rol important în ceea ce vor căuta ei. Filmul îmbină elementele de aventură cu acțiunea și romantismul. În distribuție, îi vei găsi pe Naomi Watts, Adrien Brody și Jack Black.

Citește și:
10 filme care au povești enigmatice și pe care ar trebui să le urmărești

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle