Filme cu buget redus care au obținut milioane de dolari la box office

Chiar dacă bugetele acestor filme n-au fost fabuloase, au excelat în timp la capitolul câștiguri.

Bugetele filmelor din lista de mai jos nu au atins sume exorbitante, însă în timp au reușit să obțină la box office cifre impresionante. 

1. Halloween

Halloween se încadrează în lista filmelor clasice de groază. Pelicula e regizată de John Carpenter, iar în rolurile principale sunt Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence și Nancy Kyes. Acțiunea se petrece de Halloween, când un băiat e găsit vinovat de faptul că și-a ucis sora mai mare. La 15 ani după ce are loc această tragedie, evadează din spitalul de boli mintale și se întoarce în orașul său natal având același scop. Halloween a avut un buget de 300.000 de dolari și câștiguri la box office de 70 milioane de dolari.

2. Once

Once este un film de dragoste scris și regizat de John Carney despre doi muzicieni, a căror viață se schimbă complet din momentul în care se întâlnesc pentru prima dată. Lucrează împreună pentru carierele lor muzicale și se înfiripă și o poveste de iubire între ei. Bugetul filmului a fost de 150.000 de dolari, iar la box office a câștigat 24 de milioane de dolari.

3. Napoleon Dynamite

Napoleon Dynamite este un adolescent care îl ajută pe prietenul său să câștige alegerile din clasa lor. În tot acest timp, el trebuie să facă față problemelor pe care le are în familia lui. Această comedie a avut un buget de 400.000 de dolari, iar la box office a avut câștiguri de 46,1 milioane de dolari. 

4. Clerks

Pentru filmul Clerks, Kevin Smith a lucrat în calitate de scriitor, regizor și actor. Această comedie alb-negru din anul 1994 a avut un buget redus, de 230.000 de dolari, și urmărește o zi din viața vânzătorului Dante Hicks. La box office, Clerks a obținut 4,4 milioane de dolari. 

5. Open Water

Filmul Open Water are ca sursă de inspirație o poveste reală, a doi scafandri care au rămas blocați în ape pline de rechini. Pelicula prezintă luptele protagoniștilor cu rechinii. Având un buget de 500.000 de dolari, la box office a acumulat 55,5 milioane de dolari. 

6. Rocky

În Rocky, celebrul film în care Sylvester Stallone îl interpretează pe Rocky Balboa, urmărim cum acesta primește o oportunitate incredibilă, și anume aceea de a lupta cu un campion mondial la categoria grea. Astfel, Rocky începe un antrenament serios pentru această luptă dificilă. Pelicula a fost răsplătită cu trei premii Oscar, mai exact pentru cel mai bun film, cel mai bun montaj și cel mai bun regizor, a avut un buget de 960.000 de dolari, iar în timp pelicula a acumulat 100 de milioane de dolari. 

7. American Graffiti

În filmul American Graffiti, povestea se concentrează pe ultima noapte din vacanța de vară a unor adolescenți. Sfârșitul acestei etape din viața lor aduce multe confuzii și întrebări existențiale cu privire la ceea ce vor să facă în viitor. Bugetul peliculei a ajuns la peste 700.000 de dolari, iar câștigurile de la box office la 140 de milioane de dolari. 

8. Terrifier 2

Damien Leone a scris și regizat filmul Terrifier 2, despre întâmplările terifiante care se petrec în orașul Miles County chiar de Halloween. Cu un buget de 250.000 de dolari, pelicula a obținut la box office aproximativ 15 milioane de dolari. 

9. Paranormal Activity

În filmul Paranormal Activity, Katie și Micah formează un cuplu, iar cei doi experimentează lucruri înfricoșătoare după ce se mută și ajung într-o casă dintr-o suburbie din San Diego. Pelicula a avut un buget de 240.000 de dolari, iar la box office-ul global a câștigat peste 190 de milioane de dolari.

10. The Blair Witch Project

Daniel Myrick și Eduardo Sánchez au regizat The Blair Witch Project, în care trei studenți la film dispar după ce au călătorit într-o pădure din Maryland pentru a filma un documentar despre legenda locală a lui Blair Witch. Pentru pelicula din 1999 s-au cheltuit prima dată 35.000 de dolari, iar după post-producție, bugetul a ajuns la peste 200.000 de dolari. A înregistrat câștiguri la box office de peste 248 de milioane de dolari. 

Citește și:
10 filme care au un final complet neașteptat și te vor surprinde cu adevărat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle