Filmele din această listă se numără printre cele care au un început intens, o poveste foarte bine construită, dar cumva, pe parcurs, își pierd din farmecul pe care ți l-au indus prima dată.
1. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Despre filmul Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull s-a spus că este cel mai dezamăgitor din serie. Chiar dacă povestea de la pleacă pelicula este promițătoare, scoaterea la iveală a unor informații încurcă mai mult desfășurarea acțiunii.
2. Wonder Woman
Actrița Gal Gadot a avut o performanță remarcabilă în filmul Wonder Woman, unde o joacă pe Diana Prince, o eroină a Universului DC Comics. Ea se transformă într-o adevărată războinică după ce își petrece o bună parte din existență într-o zonă retrasă. Deși este de apreciat faptul că e o peliculă cu o supereroină, eșuează la nivelul unor scene care ar fi avut potențial.
3. No Hard Feelings
Filmul No Hard Feelings, cu Jennifer Lawrence ca protagonistă, se bazează pe o premisă controversată. Ea a interpretat rolul unei femei, în vârstă de 32 de ani, care acceptă o ofertă de muncă din partea unor părinți. Aceștia vor să angajeze pe cineva care să îl facă pe fiul lor timid, de 19 ani, să socializeze mai mult. Scenariul peliculei este considerat slab și previzibil.
4. The Island
Scarlett Johansson și Ewan McGregor au jucat rolurile principale în filmul The Island. Cei doi trăiesc aparent izolați, într-o colonie, până când își dau seama că sunt clone crescute cu scopul de a le fi recoltate organele. Pelicula are o poveste diferită, ceea ce ar putea stârni interesul publicului, dar rezultat nu a fost reușit.
5. Brave
Prințesa Merida este protagonista filmului Brave. Ea este rebelă, curajoasă trece peste orice fel de reguli impuse în regat și e pregătită să depășească orice alt obstacol pentru a merge pe drumul pe care dorește. Deși animația își propune să se îndepărteze de restul poveștilor clasice Disney, tot există asemănări.
6. Downsizing
Alexander Payne a regizat și scris alături de Jim Taylor filmul Downsizing. În film este vorba despre o descoperire făcută de oamenii de știință, și anume aceea care le permite să micșoreze oamenii cu cinci centrimentri înălțime. Această posibilitate i-ar ajuta, de fapt, în gestionarea altor probleme de ordin social. Pe parcurs, pare că scenariul este dezorganizat, ceea ce a stârnit câteva critici.
7. Glass
Trei persoane, dintre care un bărbat care are mai multe personalități, ajung într-un centru specializat în tratarea celor care consideră că au abilități supranaturale. Aceștia sunt observați de către o psihiatră. Principala critică la adresa filmului Glass a fost că își pierde din tensiunea pe care ți-o creează inițial.
8. The Matrix: Resurrections
Filmul The Matrix: Resurrections a fost așteptat cu sufletul la gură de către fanii actorului Keanu Reeves. Însă, după ce l-au vizionat, au avut parte de o dezamăgire, lucru la care nu se așteptau deloc. Dacă începutul părea să îți aducă multă acțiune, ei bine, după ce se află un amănunt important, pare că acțiunea nu mai are deloc esență.
9. Flight of the Navigator
Filmul Flight of the Navigator urmărește aventurile pe care le are David Freeman în timpul unei călătorii neobișnuite. După ce se trezește în urma unui incident, realizează că au trecut, de fapt, opt ani. Ce este interesant e faptul că el nu a îmbrătrânit deloc. Așa că, devine un subiect de cercetat pentru oamenii de știință. Dacă în prima etapă faci cunoștință cu un film science-fiction, ulterior totul se transformă într-o comedie nu tocmai amuzantă.
10. Hancock
Peter Berg a regizat filmul Hancock, în care Will Smith l-a jucat pe Hancock, un supererou atipic. El are probleme cu comportamentul său și se implică într-o mulțime de necazuri, în ciuda faptului că intențiile sale par acelea de a salva lumea. Pelicula ajunge să-și piardă din farmec începând cu a doua jumătate, când o întorsătură de situație schimbă complet povestea.
Citește și:
Filme bazate pe povești reale pe care trebuie să le urmărești în 2023
Foto: PR