Filmele din lista de mai jos au avut la început idei promițătoare, dar, cumva, pe parcurs au luat o turnură neaşteptată.
Mai jos vei descoperi filmele care au avut premise demne de a stârni interesul în rândul privitorilor, dar care nu au fost susținute mai departe, așa că și rezultatul a fost unul neinspirat.
Charlize Theron și Will Smith au interpretat rolurile principale în filmul Hancock, regizat de Peter Berg. Hancock e un supererou care se distinge de restul, cu un comportament care îi aduce necazuri și problemel, deși intenția sa este aceea de a salva lumea. Deși la început pare interesant de urmărit, pe parcurs filmul pare că nu își mai urmărește scopul inițial și nici tensiunile dintre protagoniști nu sunt suficient de dezvoltate.
În cadrul filmului The Dark Tower, un băiat e urmărit de o serie de viziuni cu un turn întunecat. Toate acestea îl conduc către întâlnirea cu un gardian, alături de care va face echipă pentru a pune stop planurilor periculoase ale unui vrăjitor. În cazul acestei pelicule, au fost mult prea multe direcții și idei înglobate într-un singur film.
Amanda Seyfried și Justin Timberlake sunt protagoniștii filmului In Time regizat de Andrew Niccol. Pelicula tratează o temă captivantă, imaginată într-un viitor în care oamenii au fost modificați genetic astfel încât procesul de îmbătrânire sfârșește la 25 de ani. După împlinirea acestei vârstei, oamenii mai trăiesc timp de un an. Deși așteptările publicului au fost mari, având în vedere povestea, rezultatul nu a fost cel dorit.
Emily Browning, Vanessa Hudgens, Jena Malone și Abbie Cornish au jucat în filmul Sucker Punch, în care o tânără dintr-o instituție psihiatrică își găsește refugiul într-o realitate alternativă. Cu ajutorul ei, încearcă să găsească și o cale de evadare. În ciuda acestei idei care putea fi pusă în valoare, pelicula nu reușește să ajungă la potențialul ei, iar construcția personajelor nu strălucește.
The Last Airbender, pelicula scrisă și regizată de M. Night Shyamalan, urmărește un serial animat cu același nume și, pentru mulți, a fost mai degrabă o pierdere de vreme decât o bucurie. Intenția de a veni către fani cu o propunere a acelei povești pe marile ecrane nu a fost primită cu brațele deschise, mai ales că rezultatul a fost considerat neclar și dezamăgitor.
În cadrul filmului The Purge, o familie înstărită e nevoită să găsească o cale de supraviețuire deoarece a ținut la adăpost în timpul epurării anuale ținta unui sindicat criminal. Chiar dacă pelicula include și accente politice și sociale, povestea nu a fost abordată în toată complexitatea ei, iar publicul a susținut că merita explorată mai mult. Din distribuție fac parte Ethan Hawke, Lena Headey, Adelaide Kane și Max Burkholder.
Doug Liman a regizat Jumper, un film în care un elev de liceu are abilități de teleportare. Traseul lui nu e tocmai ușor pentru că realizează că se află în centrul unui război între cei care sunt asemenea lui și anihilatorii lor. Deși pelicula pornește de la o premisă promițătoare și interesantă, nu a fost urmărită până la capăt.
În Eragon, filmul regizat de Stefen Fangmeier, un băiat de la o fermă trăiește transformarea vieții lui atunci când află de existența unui ou de dragon. Totuși, acum vine și partea în care trebuie să facă tot ce-i stă în putință pentru a-și apăra tărâmul. Spectatorii nu au fost întântați de faptul că pelicula nu urmărește povestea seriei de romane după care e inspirată.
În filmul Jupiter Ascending îi vei întâlni în rolurile principale pe Channing Tatum, Mila Kunis și Eddie Redmayne. În peliculă se vorbește despre o tânără care abia află că este o moștenitoare a unei nobilimi intergalactice. Odată cu această informație vine și responsabilitatea de a salva locuitorii Pământului de pericolele unei forțe străvechi. În cazul acestei pelicule, intriga nu a fost complet înțeleasă.
Filmul Downsizing a apărut în 2017 și îi are în distribuție pe Matt Damon, Kristen Wiig, Hong Chau și Christoph Waltz. În pelicula regizată de Alexander Payne, accentul cade pe o descoperire făcută de oamenii de știință, în care li se permite să micșoreze oamenii cu cinci centrimentri înălțime. Descoperirea are în spate și un raționament social, însă, această intenție nu a fost transmisă pe deplin în film, fapt ce nu a încântat publicul.
Foto: PR