Filme bazate pe povești reale pe care trebuie să le urmărești în 2023

Viețile unor personalități au reprezentat surse de inspirație pentru mai multe filme.

Personalitățile care lasă ceva în urmă, fie că e vorba de un lucru pozitiv sau negativ, vor fi întotdeauna o fascinație pentru publicul larg, care va dori să le descopere și să intre, chiar și pentru puțin, în universul lor. Așa că, nu ar trebui să ne surprindă faptul că aceste filme se bazează pe evenimente care s-au întâmplat în viața reală. Iată câteva dintre propunerile care ar putea să-ți atragă atenția: 

1. Emily

Frances O’Connor a semnat regia și a scris scenariul filmului Emily care o surprinde pe Emily Brontë, autoarea romanului clasic Wuthering Heights. Pelicula descrie câteva dintre evenimentele care au avut o semnificație pentru scriitoare, de la relația cu surorile ei, luptele interioare și povestea de dragoste cu William Weightman.

2. Cocaine Bear

Cocaine Bear, filmul regizat de Elizabeth Banks, se bazează pe evenimente reale. După ce un urs a ingerat în mod accidental cocaină, începe să atace oameni într-o pădure națională. În 1985, s-a întâmplat ca un urs să înghită cocaina găsită într-o pungă pe care traficanții de droguri au aruncat-o în pustietatea din Tennessee.

3. Boston Strangler

În filmul Boston Strangler, Keira Knightley o joacă pe Loretta McLaughlin, reporteră la ziarul Record American și prima jurnalistă care a creat o legătură între crimele comise de un bărbat în Boston în 1960. Ea alături de colega ei, reportera Jean Cole, investighează și scot la iveală detalii cutremurătoare despre cel mai cunoscut criminal în serie din oraș.

4. Air

Ben Affleck s-a întors la ipostaza de regizor și s-a reîntâlnit pe ecrane cu prietenul său, Matt Damon. În Air este vorba despre Sonny Vaccaro, director Nike, și felul în care a ajuns să îl convingă pe Michel Jordan să semneze un contract cu compania, în ciuda preferințelor sale pentru alte branduri. În urma colaborării dintre legenda NBA și brand, a luat naștere o linie de pantofi sport faimoasă.

5. Chevalier

Viața compozitorului Joseph Bologne, Chevalier de Saint Georges, este sursa de inspirație a filmului Chevalier regizat de Stephen Williams. Cu actorul Kelvin Harrison Jr. în rolul principal, pelicula expune rasismul cu care acesta s-a confruntat în Franța, precum și legătura pe care a avut-o cu Maria Antoaneta, jucată de Lucy Boynton.

6. Flamin’ Hot

Eva Longoria își face debutul în calitate de regizoare de film cu Flamin’ Hot. Jesse Garcia îl joacă pe Richard Montañez, un bărbat cu o poveste de viață deloc lipsită de greutăți și lipsuri, care se angajează la Frito-Lay. Printr-o serie de contexte fericite pentru el, inventează ceea ce astăzi cunoaștem drept Cheetos, cunoscutele gustări picante crocante din porumb.

7. Killers of the Flower Moon

Filmul Killers of the Flower Moon regizat de Martin Scorsese îi are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Robert De Niro și Lily Gladstone. Pelicula aduce o perspectivă asupra anchetei de amploare derulată de FBI după ce membrii Națiunii Osage din Oklahoma sunt omorâți în 1920 în condiții suspecte.

8. Napoleon

Avându-l în rol principal pe Joaquin Phoenix, acest film regizat de Ridley Scott își propune să abordeze viața conducătorului politic Napoleon Bonaparte. Pelicula atinge câteva dintre evenimentele însemnate din ascensiunea sa, cum ar fi momentul când a fost încoronat ca Împărat al Franței, dar și mariajul cu Joséphine de Beauharnais, interpretată de Vanessa Kirby.

9. The Iron Claw

Filmul The Iron Claw, scris și regizat de Sean Durkin, aduce în atenție povestea fraților Von Erich, care s-au făcut remarcați în 1980 în lumea luptelor profesionale. Din distribuția peliculei fac parte Zac Efron, Jeremy Allen White, Lily James și Harris Dickinson.

10. Ferrari

În filmul Ferrari, regizat de Michael Mann, actorul Adam Driver intră în pielea lui Enzo Ferrari, celebrul pilot de curse italian și fondatorul companiei de mașini Ferrari. Acțiunea se petrece în anul 1957 și se concentrează pe mai multe momente importante din viața lui, de la cursa Mille Miglia, falimentul companiei și relația cu soția lui, Laura, jucată de Penelope Cruz.

Citește și:
Cele mai bune 15 seriale originale lansate până acum de Netflix

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle