Falșii prieteni îți pot influența negativ relația de cuplu. La ce semnale de alarmă trebuie să fii atentă

Îi consideri apropiați ori din start le-ai oferit credit și încredere. Însă acești falși prieteni nu îți impactează pozitiv relația de cuplu, ci dimpotrivă.

Falșii prieteni îți pot influența negativ relația de cuplu. La ce semnale de alarmă trebuie să fii atentă

Îi consideri aproape de tine, că vă bucurați împreună în momentele bune și te sprijină în cele grele. Însă acest concept firesc de prietenie nu se aplică aici. Falșii prieteni nu sunt capabili sau interesați de asemenea investire emoțională. Practic relația este menținută de tine prin eforturi reale sau ai interpretat amiciția de context drept intimitate emoțională. Iar când în ecuație este adusă și relația ta de cuplu, rezultatul poate fi unul pierzător sau toxic nu doar pentru tine ci și pentru relație în sine.

Nu îți păstrează secretele

Având în spate stindardul prieteniei, tu te-ai confesat. Ce probleme ai în cuplu, de ce ești nemulțumită de partenerul tău… Poate chiar niște detalii foarte intime despre voi sau despre trecutul său. Toate aceste informații devin o bârfă suculentă pentru falșii prieteni, iar ei o transmit mai departe. Mare îți este dezamăgirea când ajunge la urechile tale, și mare pericolul când ajunge la urechile partenerului.

Le hrănești apetența pentru senzațional

Te ascultă și vor să afle totul în cele mai mici detalii. Te asigură că poți suna la orice oră. Însă pe măsură ce povestești vei observa că mai degrabă sunt interesați de picanterii, de evoluția poveștii. Nu le pasă cum te simți tu sau de ce anume ai avea în mod real nevoie.

Sfaturi îndoielnice

Falșii prieteni sunt competitivi, geloși. Varianta aceea în care îți vor binele din tot sufletul nu se aplică la ei. Astfel, sfaturile pe care ți le dau sunt o formă de manipulare în funcție de ceea ce au nevoie. Să le alimenteze apetența lor pentru dramă, să vă mențină într-un loc ce nu permite evoluția voastră socială, profesională sau chiar la nivel de cuplu. Cum ar putea alți oameni să fie mai fericiți și mai de succes decât ei?

Critică necontenită

Vorbele bune sunt rare sau deloc. Mai degrabă primești din plin judecată și critică. Ești criticată pentru felul în care te porți, te îmbraci, pentru meseria pe care o ai, cum gestionezi situațiile dificile cu partenerul sau cu copii. Este un bombardament susținut al stimei de sine, încât ajungi să te simți incapabilă, neputincioasă sau insuficient de bună indiferent de domeniu.

Nu îi interesează că te pun în pericol relațional

Nevoile lor sunt cele mai importante, iar tu este obligatoriu să le fii alături indiferent de situație sau de cost. Evident, reciproca nu este valabilă. Au pretenția să ocupe primul loc în viața ta, iar tu să răspunzi chemării lor oricând, oricum. Și să îți pui la bătaie toate resursele. Nu contează că ai plănuit ceva în cuplu, că partenerul e esențial în viața ta. Ba chiar intră în competiție cu el și îl denigrează pentru a-și asigura controlul asupra ta. Uneori chiar creează conflicte când tu ești pusă să alegi între ei și partener.

Citește și:
Ai început o nouă relație și ești foarte anxioasă? Cum să folosești asta în avantajul tău

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle