Si pentru ca totul sa fie inregistrat, analizat si rationalizat, pe masura experimentului, sociologul si doctorul in stiintele comunicarii Dan Petre si psihologul, psihoterapeutul si antropologul Mugur Ciumageanu se vor alatura experimentului. Cei doi cercetatori vor verifica modul in care lipsa reperelor temporale influenteaza creativitatea umana.
Cei 14 curajosi si adevarati Experimentalisti, care si-au dat acordul pentru a participa la acest proiect sunt: ilustratorul Ana Botezatu, prezentatorul Radio Guerrilla Bogdan Şerban, jurnalistii Cristian Neagoe, Cristian Lupsa, Vlad Tausance si Vlad Ursulean, artistul Doru Trascau, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei TATAIA Ioana Cotulbea, actrita Ioana Blaj, cantareata de jazz Luiza Zan, editorul LOVE ISSUE Constantin Nimigean si coregrafa Madalina Dan.
Ne-am propus sa descoperim cum poate influenta timpul creativitatea umana prin intermediul invitatilor nostri. Propunem un spatiu in care timpul nu mai exista, in care orele si minutele, asa cum le stim noi, nu mai inseamna nimic, vrand sa intelegem cu exactitate ce pot produce unele dintre cele mai creative minti in conditiile unei asemenea provocari', spune Andrei Lascut, Brand Manager Grolsch.
Unul dintre studiile de la care au pornit experimentul Grolsch este realizat de Michel Siffre, cel care a dat nastere domeniului cronobiologiei umane, o ramura a biologiei ce se ocupa cu ritmurile fiziologiei naturale. Michel Siffre a efectuat in mai multe randuri experimente prin care voia sa descopere cum este afectat ritmul biologic in lipsa reperelor de timp. Descoperirea sa cea mai importanta a fost faptul ca oamenii dezvolta un ceas biologic independent de ciclurile zilei terestre.
Mai multe detalii despre acest experiment poti obtine vizitand site-ul www.experimentalist.ro.