Eveniment cinematografic de Halloween: proiecția unică Late Night with the Devil la București, Cluj, Timișoara și Sibiu

Eveniment cinematografic de Halloween: proiecția unică Late Night with the Devil la București, Cluj, Timișoara și Sibiu

Festivalul de film horror & fantastic Lună Plină anunță un eveniment cinematografic special la București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara cu ocazia nopții de Halloween: proiecția unică a filmului Late Night with the Devil (r. Cameron Cairnes, Colin Cairnes, 2024, SUA). Considerat unul dintre cele mai bune horror-uri ale anului, producția recreează transmisiunea live a unui talk show american din 1977 care a dezlănțuit forțele răului în casele telespectatorilor.

Late Night With the Devil va fi proiectat în 30 octombrie la Cinema Timiș din Timișoara, iar în 31 octombrie la Cinemateca Eforie din București, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca și la Sala Festivă a Fostului Liceu Pedagogic din Sibiu. Pe lângă proiecția filmului, organizatorii anunță și alte surprize.

Biletele au fost puse în vânzare online – lunaplinafestival.ro/bilete 

31 octombrie 1977. Jack Delroy, rivalul lui Johnny Carson, găzduiește talk-show-ul „Night Owls”, care a fost mult timp un preferat al insomniacilor din întreaga țară. Însă la un an după moartea tragică a soției lui, audiențele scad vertiginos. Disperat să își recapete succesul, Jack plănuiește o emisiune specială de Halloween, fără să știe că este pe cale să dezlănțuie răul în sufrageriile din America.

Duo-ul scenarist-regizor Colin Cairnes și Cameron Cairnes creează un fir narativ care se desfășoară aproape în timp real, pe măsură ce înregistrarea emisiunii „Night Owls” se transformă în mod neașteptat din amuzantă în sinistră. Condusă exemplar de actorul David Dastmalchian, aflat la primul său rol principal, Late Night With The Devil este o poveste despre legăturile inextricabile dintre faimă și cultul personalității, tehnologia modernă și supranatural.

Filmul a câștigat Premiul pentru cel mai bun Scenariu la Sitges – Catalonian International Film Festival 2023, cel mai cunoscut eveniment european dedicat producțiilor horror și fantastice.

După o pauză de câțiva ani, cea de a 9-a ediție a festivalului de film horror și fantastic Lună Plină a avut loc în comuna Biertan din județul Sibiu între 9 și 11 august 2024. Dedicat cinefililor, dar și iubitorilor de natură și patrimoniu, festivalul Lună Plină a propus un program care a inclus premiere de film, proiecții outdoor ale unor capodopere de gen, dar și trasee prin natură, degustări de produse tradiționale și activități pentru copii. Biertan, una dintre primele așezări germane din Transilvania (1283) cu o piață centrală vegheată de o impresionantă biserică fortificată, devine astfel cadrul gotic ideal pentru fanii poveștilor de groază.  Cea de-a 10-a ediție Lună Plină va avea loc în august 2025 la Biertan.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle