Ai senzația că ești stigmatizată deoarece ești singură? Societatea privește cu ochi buni cuplurile și le favorizează? Lipsa unui partener îți aduce câteva beneficii importante.
Ești singură pentru că așa ai ales tu la momentul actual? Poate că încă ești rănită în urma unei despărțiri și îți este dificil să te implici emoțional. Mereu ai fost în relații și vrei să te cunoști mai bine, cum ești tu fără să ai un bărbat alături. Ori momentan nu a apărut nimeni care să îți placă suficient. Sau despre care poți spune că îl placi și este în același timp și o persoană serioasă, de calitate, care să merite timpul tău. Oricare ar fi motivul, a fi singură vine cu o serie de beneficii pe care le poți exploata din plin.
Job-ul tău nu este doar un loc de muncă, ci și pasiunea ta? Acum îi poți dedica un plus de energie, fără ca asta să însemne că viața ta se va rezuma numai la serviciu. Este important să păstrezi echilibrul viață personală-viață profesională, tocmai pentru a nu intra în burnout și a nu sabota împlinirea nevoilor emoționale care implică relaționări sănătoase. Și cum ai putea să relaționezi dacă tu ești non-stop la serviciu? Fiind singură poți face cursul sau specializarea datorită căreia o perioadă vei ajunge puțin mai târziu acasă ori îți va canibaliza jumătate din weekend-urile dintr-o lună. Sigur, relația nu ar trebui să împiedice atingerea visurilor profesionale, ci dimpotrivă, doar că acum e un moment când ai mai mult timp și îl poți folosi și în această direcție.
Până acum asociai fericirea cu partenerul? Mai ales dacă ai un istoric personal în care ai trecut rapid de la o relație la alta. Fiind singură înveți să funcționezi independent de un bărbat, descoperind ce îți place ție cu adevărat și ce nu. Avantajul? Nu mai ai tendința să intri rapid în relații cu bărbați nepotriviți. Crezând că nu te descurci sau că nu poți să te bucuri de viață fără un bărbat în preajmă. Nu vei mai fi tentată să te împaci cu fostul, deși conștientizezi că e nociv pentru tine. Nu îți este teamă să fii singură și asta îți aduce un grad uriaș de asumare și putere asupra deciziilor tale, existenței tale.
Probabil că ai observat tendința unora de a se neglija după ce ajung să formeze un cuplu stabil. Pun câteva kilograme în plus, nu se mai preocupă de felul în care se îmbracă, vizitele la stilist devin din ce în ce mai rare. Fenomen observabil atât la femei cât și la bărbați. Statisticile arată că în cuplu oamenii au tendința de a mânca mai puțin sănătos și de a face mult mai puțin sport decât cei singuri. Vrei să arăți grozav când ești singur, tocmai pentru a putea găsi pe cineva. Un alt avantaj este prin eforturile respective, care devin un stil de viață, te menții sănătos și eviți vizitele la medic.â
Când ești în cuplu ai tendința să îți neglijezi prietenii, familia de origine, să nu faci lucruri independent de partenerul tău. Când ești singură cultivi mai mult relațiile cu ei. Și ești dispusă să cunoști oameni noi, să dezvolți noi relații de prietenie. Relațiile mai strânse înseamnă conexiune emoțională mai mare. Socializare mai multă, poate chiar activitățile care îți aduc ție bucurie, fără să faci compromisuri de dragul unui partener.
Citește și:
De ce este util pentru relația de cuplu să te pui pe tine pe primul plan
Foto: PR