Ești singură și uneori devine copleșitor? Ce lecții de viață ai de învățat în această perioadă

Ești sigură, și chiar dacă poate fi dificil fără suportul și conexiunea unui partener, timpul acesta cu tine aduce lecții prețioase.

Ești singură și uneori devine copleșitor? Ce lecții de viață ai de învățat în această perioadă

Nu ai fost niciodată prea încântată de statutul de femeie singură. Ți se pare oricum amuzant cum prietenele tale căsătorite sau în relații lungi fantasmează la viața fără cei de acasă. Iar prietenele singure (inclusiv tu) sunt triste că nu reușesc să găsească persoana potrivită. Deci de ce parte a baricadei ești, iarba uneori pare mai verde la vecini. Și din curtea ta de femeie singură poți desprinde niște lecții foarte importante și utile nu doar pe moment, ci și în viitor când vei avea o relație stabilă.

Lasă ceasul biologic

Dacă îți dorești foarte mult un copil poți apela și la un donator, poți înfia, iar medicina te ajută să concepi și mai târziu, nu e ca și cum la 30 de ani a băutut gongul maternității pentru ultima oară. Așadar nu lăsa teama că nu vei face copii sau rămâi fată bătrână (dacă mai există expresia asta în anii 2000) să pună presiune și să alegi nepotrivit, doar pentru a te elibera de teamă și povara acestor gânduri.

E ok etapa în care ești

Nu pontezi cu cartela la fabrica existenței, viața e cum e, și conține o mulțime de plăceri, bucurii și relații împlinitoare. Nu e necesar să ai acum o soluție, o perspectivă sau un plan despre cum să-ți revoluționezi viața amoroasă. Dacă tot vrei să faci un plan, acela poate conține moduri în care să ai tu grijă de tine și să te protejezi, să te răsfeți, să te susții, unde să călătorești etc.

Nu te călugărești

Să fii singură, din punct de vedere sexual, presupune în mod evident două direcții. Să nu vrei să faci sex, să îți asumi asta indiferent cât durează până îți faci următoarea relație. Și să fie cu plăcere oferită de una singură sau nici asta. Sau aventuri ori un partener de așternut, dar unde lucrurile să fie foarte clare pentru toată lumea, fără speranțe false, situații cu potențial periculos.

Te scuturi și te ridici

Adică ai mai trecut prin despărțiri, nu se termină universul aici și nici tu nu ești mai puțin femeie sau valoroasă dacă nu ești într-o relație. A fi singură nu e o deficiență sau rețeta pentru nefericire. Așa cum nu poți spune automat despre o femeie măritată că a atins apogeul fericirii. Câte cupluri de cursă lungă nu cunoști, care în final s-au destrămat sau persoane din cercul tău de apropiați care se plâng de partener și cât de greu sau rău le este cu el? Deci statutul marital nu e chintesența fericirii sau a succesului în viață.

Cine ești?

Da, cine ești acum? Ce poți să mai afli despre tine? Cum poți să te mai dezvolți? Ce să îmbunătățești la tine astfel încât să fii tu mai bine cu tine și în același timp mai strălucitoare, mai atractivă pentru un potențial partener? Atenție, îmbunătățirile sunt pentru tine, plusul de seducție este doar o consecință și nu un obiectiv în sine.

Nu te încuia în casă

Ai și zile mohorâte. Vrei să te compătimești de pe canapea? Fă-o! Uită-te la fetița mică și tristă din interiorul tău, nu o ignora. Așa cum nu e sănătos să îți ignori prietenii și o rutină bine stabilită. Dacă ești singură nu îți pui viața pe pauză. Singurătatea este mai puțin copleșitoare când te angajezi în diverse activități, ieși, păstrezi contactul fizic (nu doar online sau telefonic) cu cei dragi. Și ai grijă că menții singurătatea când intri în relații nepotrivite. Rămâi în continuare singură, dar în doi.

Citește și:
Greșeli în cuplu care vă blochează și vă împiedică să vă îmbunătățiți relația

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle