Ești singură și nemulțumită de asta? Afirmații pozitive ce trebuie însoțite de schimbări comportamentale

A fi singură reprezintă o problemă? Ceea ce îți spui pentru ridicarea moralului, de multe ori trebuie susținut și la nivel comportamental.

Singură. Aceasta nu este o condamnare pe viață și statutul respectiv într-o măsură depinde și de tine. Cât de mult te expui, creezi condițiile de a cunoaște oameni, ce standarde setezi și dacă ele sunt realiste sau nu. Apoi, ai învățat că afirmațiile pozitive sunt niște strategii de a face față. Ce să îți spui în momentele de vulnerabilitate astfel încât să te încurajezi, să fii blândă cu tine, să blochezi critica și să scuturi tristețea.


Sunt niște formulări frumoase, optimiste care pe moment au un efect de pansament și care îți schimbă optica asupra propriei persoane. Mai departe, pentru a le fixa, ba chiar să crezi cu adevărat în ele, este nevoie și de o intervenție sau o schimbare comportamentală. Căci dacă ceea ce zici nu e și susținut de ceea ce faci, poți ajunge să te ascunzi în spatele vorbelor și să perpetuezi un tipar ce mai mult te sabotează.

Sunt frumoasă

Frumusețea este în ochii privitorului și, din fericire, nu este nimeni perfect, nici din punct de vedere fizic. Ce anume faci tu pentru a fi și a te simți mai frumoasă? Iar paleta este foarte largă, cu o perspectivă ludică bogată. De la machiaj, aranjarea părului, felul în care poți jongla cu ținutele și stilurile vestimentare (da, inclusiv ce porți în casă), răsfățul dat de anumite măști, de un ritual de îngrijire zilnic, parfumul ca o amprentă, ceea ce mănânci și mișcarea pe care o faci și care să devină stil de viață. Atenție, să te simți și să fii tu frumoasă pentru tine, nu pentru exterior sau cu scopul de a cuceri un potențial partener. A te cuceri pe tine, a fi bine tu în pielea ta.


Eu sunt cea mai importantă persoană

Și ar trebui, un trebuie funcțional, să fii cea mai importantă persoană din viața ta, fără ca asta să fie o autostradă către egoismul toxic. Oare cum îți arăți că ești importantă? Privește cu atenție la tendința de autosacrificiu, de a-i salva pe alții cu prețul propriului tău confort. Privește către cum îți ignori nevoile, dorințele, alegerile. Îți tratezi corpul ca și cum ești cea mai importantă persoană sau îl abuzezi ori îl ignori inclusiv când îți dă semne de afecțiuni fizice?


Merit respect și un comportament frumos

Oare cum stai la capitolul limite? De a pune limite, de a semnala când cineva depășește o graniță și care sunt consecințele, iar apoi chiar să le pui în act? Și până la a observa dinamica aceasta în cuplu uită-te în jur, la cum arată relațiile tale profesionale, cu prietenii sau cu familia din care provii. Este un dezacord între ceea ce ai vrea și ceea ce accepți, treci cu vederea, găsești explicații și permiți? Mai departe, cum anume te respecți tu pe tine și îți oferi un comportament frumos tu ție? La nivel concret ce ar presupune asta? Fă efectiv o listă și apoi zilnic redă comportamental cel puțin un item din listă.


Am o mulțime de calități și cred în mine

Notează-le care sunt acestea, nu contează dacă țin de fizic, intelectual, de caracter. Ce poți face tu astfel încât să le valorizezi, poate chiar să le dezvolți? Să observi și un rezultat finit pe care îl produc? Ce înseamnă să crezi în tine? E o formulare foarte generală. Ce acțiuni ale tale ți-ar arăta că tu chiar crezi în tine? Apoi treci la fapte.

Fericirea mea depinde de mine

Cât de adevărat. Un partener nu ar trebui să fie garanția fericirii, ci un plus adus la ceea ce ai deja. Ce anume faci tu pentru a-ți asigura starea de bine, liniștea, relaxarea? Cum anume îți îmbogățești viața? În ce constă grija de sine care să îți aducă echilibru? Cum investești tu în tine?


Citește și:
Probleme de cuplu serioase care pot apărea imediat după nuntă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle