Ești singură? Cum să te setezi mental pentru a atrage un partener de calitate

Nu îți dorești să fii singură, dar nici cu oricine. Metode prin care poți influența deznodământul vieții tale amoroase.

Ești singură? Cum să te setezi mental pentru a atrage un partener de calitate

Nu te încântă deloc să fii singură, dar în același timp îți spui că mai bine așa decât să parcurgi drumul vieții prost însoțită. Da, când începi o relație evident că depinde de tine dacă rămâi acolo și cât timp, ce ești dispusă să ierți sau în legătură cu ce te simți confortabil să faci compromisuri. Ai partea ta de responsabilitate în cuplu, poți depune partea ta de efort ca lucrurile să meargă. Deci când ești la propriu în cuplu ai partea ta de control. La fel și când cineva te curtează poți alege să intri în jocul seducției, să dai o șansă, ori să refuzi persoana respectivă. Dar ce faci până la aceste etape? Cum să favorizezi apariția unui bărbat material de relație, nu un doritor de aventuri?

Stabilește-ți intenția

Notează pe o foaie de hârtie exact cum sună intenția ta. Trebuie formulată cât mai clar, cât mai specific, nu cu extrem de foarte multe cuvinte. Apoi păstrează hârtia la îndemână să o vizualizezi cât mai des, și dă-ți voie când o citești zilnic, să te conectezi la ea. Ia-ți un minut și fă exerciții de respirație, citește-o, crede autentic în ea. Practic te setezi mental pentru un scop precis care îți permite să faci o preselecție cât mai rapidă și să-ți piară interesul pentru cei care nu-ți pot oferi ceea ce tu îți dorești.

Vizualizează

Cum se va desfășura viața ta cu acest partener de calitate? Ce gesturi va face? Cum te vei simți alături de el? Care va fi gradul de satisfacție? Veți locui împreună la tine sau la el? Ce vei face tu pentru el? Este un exercițiu de imaginație în care te vei transpune mental, în imaginar, în acea relație fericită și stabilă.

Ce te împiedică…

… să ai acea relație pe care ți-o dorești atât de mult, conectarea aceea emoțională de calitate care vine împreună cu asumarea cuplului din partea amândurora? Oare stilul tău de viață actual nu se potrivește cu trăsăturile pe care vrei să le aibă acel partener? Faptul că el ar fi pe final de relație, indecis ce să facă? E căsătorit? E singur dar jonglează, flirtează cu mai multe femei în paralel? Lista lui ce te împiedică este lista barierelor, blocajelor, contextelor care fac lucrurile mult mai complicate decât ar trebui să fie, care nu favorizează o relație curată, sănătoasă. O listă a lui ce să eviți conștient, în ce să nu îți investești timpul și energia.

Adaptabilitatea

Este opusul rigidității, adică să ieși din pătrățica ta foarte bine trasată, delimitată, și să lași loc flexibilității și ceea ce poate aduce ea bun. Flexibilitate care nu intră în conflict cu principiile, valorile tale, nici cu ceea ce este esențial să aibă partenerul. Înalt cât tine pe tocuri și mai slab versus un viking cu fizic impresionant. Un om cu job și venit ok versus top management. Adaptabilitatea în ceea ce privește activitățile și mediile în care poți să îl cunoști.

Tu îndeplinești…

… tot ce este pe lista caracteristicilor lui? La ce anume ar fi util să lucrezi, să îmbunătățești astfel încât să crească gradul de compatibilitate dintre voi? Fără ca asta să îți alimenteze vocea critică, ci parte din evoluția ta, din dezvoltarea ta personală. Unghi în care e inclusă și conștientizarea atuurilor tale, calităților, plus faptul că ai dreptul la iubire, atenție, siguranță, sprijin, tot ce aduce o relație împlinitoare.

Citește și:
Ce fac partenerii încât unele cupluri sunt mai rezistente și unite decât altele

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle