Ești sigură că s-a îndrăgostit de tine? Comportamente care țin de fapt de un început de relație toxică

Pare îndrăgostit lulea, dar maniera în care se poartă nu are legătură cu astfel de sentimente. Ce se află de fapt în spatele atitudinii lui.

Ești sigură că s-a îndrăgostit de tine? Comportamente care țin de fapt de un început de relație toxică

În teorie cunoști bine câteva elemente ce ar putea descrie un bărbat îndrăgostit. Și probabil că acest nou partener sau bărbat interesat de tine, dar cu care nu ți-ai asumat relația, le bifează pe toate. Și le bifează cu multă insistență, uneori pare chiar prea intruziv sau ușor agresiv. Ți-ai ridicat câteva semne de întrebare, fără să fie vorba despre un exces de vigilență sau suspiciozitate. Pur și simplu ceva ți se pare mult prea mult, gonflat sau prea devreme în linia de desfășurare a relației.

Insistă pe oficializare

Abia vă vedeți de câteva săptămâni, ați petrecut timp la el acasă, la tine, chiar ți-ai dat interesul să îl cunoști, să înceapă construcția de la bază a unei relații. Nu te grăbești, nu pui presiune, vrei un curs firesc. El însă, nu. Insistă să oficializezi relația cu el pe rețelele de socializare, ca să vadă toată lumea. Să îl prezinți tuturor prietenilor tăi, chiar și celor cu care te vezi mai rar deoarece fiecare e prins cu propriile responsabilități. Să îți cunoască familia, să mergeți la ei la masă sau prin video call dacă nu sunteți în același oraș, ca apoi să îi vizitați în cel mai scurt timp. Nu e imposibil ca nici după o lună să fi propus mutarea împreună. Prea mult, prea repede, prea din control și o securizare falsă.

Hiperprotecția

E frumos să fie preocupat să ajungi acasă cu bine dacă pleci târziu de la serviciu sau ieși la o cafea cu prietenele. Dar cu el brusc parcă ai făcut un salt la începutul adolescenței, când părinții îți impuneau oră de ajungere acasă, îți interziceau anumite locuri și persoane care nu li se păreau potrivite, te pedepseau dacă depășeai și cu puțin ora agreată. El se scuză și se victimizează că îți vrea binele și de aceea îți zice care dintre prietenii tăi nu i se pare de calitate, cere poze sau locația locului în care ai ieșit, iar tu nu poți aprecia grija sa.

Cere transparență totală

Vrea să știe totul despre viața ta, în fiecare detaliu. Nu doar despre ce faci în prezent, ci și despre ceea ce ai făcut în trecut. Nu îl cunoști atât de bine, capitalul de încredere nu este construit, și te simți de-a dreptul forțată să vorbești despre lucruri pe care încă nu consideri că e momentul să le abordezi.

Vorbește numai el

O altă variantă a transparenței este aceea în care parcă ai pornit un radio care nu mai poate fi scos din priză. Inițial ți s-a părut un semn bun că nu are nicio problemă să povestească despre el, și lucruri intime, vulnerabilități. Ca apoi să descoperi că 99% vorbește el, 1% ai loc tu. Vrea să fie el ascultat, să primească toată atenția, să aibă public, să ai disponibilitate maximă ori de câte ori are o criză existențială, deja aproape la fiecare întâlnire.

Bombardamentul cu afecțiune…

… îți dă senzația de un nou război mondial și că te sufoci. Adori afecțiunea fizică, dar e de-a dreptul lipit. Complimentele te fac să te simți bine, iar el le spune fără să respire. E un semn bun să existe o perspectivă de viitor în doi, dar el deja se vede cu tine și nepoții alături la 80 de ani.

Schimbările comportamentale

Din ceea ce ți-a zis chiar el sau ai aflat de la persoane care vă cunosc pe amândoi, cine era această persoană înainte de a ieși la întâlniri cu tine și cine e după… nu se potrivește nicicum. Ca și cum sunt doi oameni diferiți. Schimbările comportamentale bruște, total opuse, nu au rezistență în timp și sunt mai degrabă de moment cu o țintă precisă.

Citește și:
Nici măcar tu nu ți-ai dat seama că ești infidelă emoțional. Ce te trădează

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle