Ești o persoană pozitivă? Cum devine asta o resursă când ești singură și ai început să ieși la întâlniri

Ai decis că e momentul să nu mai refuzi întâlniri și să dai o șansă celor care te curtează și îi placi. Iar pozitivismul tău te va ajuta să alegi corect.

O perioadă nici nu ai vrut să auzi de întâlniri. Poate că abia ieșisei dintr-o relație și considerai că e important să îți dai timpul necesar să te vindeci. Sau ai realizat că toată viața ta ai sărit din relație în relație și ți-ai dorit să vezi și cum este să fii singură. Să te cunoști pe tine mai bine, să faci ceva diferit decât tiparul obișnuit. În același timp ești o persoană deschisă, caldă, pozitivă. Treptat, prin mult lucru cu sine, ai învățat să nu te lași dominată de frici, să îți vezi și respecți nevoile. Iar toate acestea reprezintă o resursă fabuloasă în construirea unei noi relații. Nu înseamnă că ieși la dating și ai începuturi de relație cu mai multe persoane în paralel. Ci că nu mai fugi, și dai o șansă autentică.


Ești curioasă

Nu proiectezi pe cel interesat de tine toate scenariile negative pe care le poți contura. Pur și simplu ești curioasă să îl descoperi așa cum este el, inclusiv fără acele așteptări opuse negativismului, în care sigur ți-ai găsit sortitul. Ești activă în comunicare, deschisă să afli cât mai multe, să ai un tablou cât mai fidel despre cine e cu adevărat omul din fața ta.

Perspectiva realistă

Ești ancorată într-un soi de optimism sau pozitivism realist. Vezi și iei lucrurile așa cum sunt ele în realitate, asumându-ți și un răspuns sau un deznodământ care poate că nu ți-ar plăcea. În același timp nu te îndrepți spre o amploare emoțională, pe panta dezamăgirii dureroase și a catastrofizării sau generalizării. Nu consideri că toți bărbații buni sunt luați, ori că bărbații vor doar sex și atât, că nu ai tu noroc etc.


Rezolvarea de probleme

Sigur că orice relație întâmpină anumite impedimente. Nu alegi ca impedimentul să fie indisponibilitatea emoțională a potențialului partener, faptul că are acasă o iubită sau o soție. Sunt variante pe care le excluzi din start. Dar ești dispusă să te implici în rezolvarea unor dezacorduri de început, în care poate că nu ați comunicat chiar foarte limpede. Și îți asumi capătul tău de relație, jumătatea ta de responsabilitate din această dinamică în doi.


Ești atentă la ceea ce îți transmite corpul

De multe ori disconfortul emoțional se resimte și corporal. O neliniște ca și cum îți circulă prin corp curent electric. Încordare, tensiune musculară, ca și cum ești ca un arc. Un barometru important care îți arată când te simți bine și când nu. Când e o idee bună să mai ieși și la alte întâlniri cu persoana respectivă și când să te oprești căci este un partener care numai liniște și echilibru nu îți aduce.


Obiective relaționale sănătoase

O persoană pozitivă nu se mulțumește cu puțin deoarece rulează din punct de vedere cognitiv dorința de bine sau de mai bine. Așadar obiectivele relaționale sunt în acord cu propriile nevoi emoționale, în care îți dorești respect, afecțiune, susținere, atenție. Ai obiectivul de a construi o viață și o relație frumoasă în doi, fiind în același timp conștientă și dispusă să depui și tu efort.

Imagine de sine pozitivă

Fiind o femeie pozitivă și imaginea ta de sine este una pozitivă. Te stimezi, ai încredere în forțele proprii. Nu te compari cu alte persoane, nu simți invidie și nici nu bagi sub preș momentele când poate că ai greșit și știi ce ai de făcut diferit data viitoare. Vrei și faci ce ține de tine ca să te dezvolți. Un partener critic, invalidant, exigent nu creează un mediu propice pentru tine.


Citește și:
Spui că vrei să fii autentică? Tipuri de comportamente care pot afecta relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle