Ești sociabilă, energică, îți place să ai un grup mare de apropiați și multiple oportunități de a-ți petrece timpul liber. Adori conversațiile spumoase și plictiseala nu are ce căuta în viața ta. Asta nu înseamnă că nu stai tu cu tine și emoțiile tale, că nu-ți dai timp de procesare emoțională. Sau că nu ești înclinată către cuplu și stabilitatea pe care acesta o aduce. Doar că uneori pot exista anumite dificultăți.
Nu ai nevoie de partener
Sau cel puțin aceasta poate fi senzația pe care o dai. Cunoști mulți oameni care sunt dispuși să te ajute când ai nevoie. Cineva nu este disponibil? Nicio problemă, prietenul unui prieten sau o veche cunoștință tot va reuși. Ești independentă și nicicum o domniță la ananghie pe care să o salveze partenerul de cuplu. Ceea ce uneori poate fi frustrant pentru el, să nu fie necesar să îți ofere sprijin. Să nu ai nevoie de el.
Nu te agăți
Bine, asta este confortabil pentru partener, să nu fii dependentă emoțional de el, să nu te agăți de el ca și cum ar fi ultimul om de pe planetă sau viața ta ar depinde de el. Având acel cerc social extins partenerul are doar rol de iubit, nu și de cea mai bună prietenă, grup de prieteni, părinți, coleg etc, roluri pe care nici nu e sănătos să le primească forțat sau să vrea el să și le asume. Ce poate produce probleme? Dacă atitudinea ta este că partenerul nu aduce nimic grozav, că îți este egal dacă el e prezent în viața ta sau nu, viață deja foarte plină cu o mulțime de oameni.
Nu îi accepți solitudinea
Oameni mulți, povești spuse, râsete, activități cât mai diverse. Cum să vrea partenerul să stea singur sau să nu dorească să te însoțească la o ieșire? Trebuie să fie mereu disponibil, curios, energic, sociabil, de parcă bateria nu i se poate termina, el nu are voie să fie obosit sau doar să își dorească o seară sau o zi liniștită acasă.
Prea mult, prea repede
Sunteți la început de relație și grăbești ritmul, sărind etape importante sau care să vină organic. Ori ceea ce împărtășești despre tine, despre alții să fie prea în detaliu, ba chiar copleșitor când abia vă vedeți de câteva săptămâni.
Fără planificare
Uneori partea ta impulsivă sau cea indisciplinată anulează orice formă de organizare, de planificare, de conturare a unei predictibilități, ori de evaluare a potențialelor consecințe. Ceea ce poate fi greu de dus în cazul în care aceasta e regula și nu excepția. Nu mai creează o spontaneitate evervescentă, o surpriză plăcută, ci mai degrabă haos și frustrare.
Retragerea emoțională
Sau așa etichetezi momentul când partenerul este doar supărat și încă nu poate să vorbească despre ceea ce îl apasă. Nu îi lași loc să își gestioneze emoțiile, să le ordoneze, ori să se regleze emoțional pentru a nu exploda cu furie.
Citește și:
Ești foarte interesată de spiritualitate și consideri că ești o persoană spirituală? Atenție la aceste capcane în cuplu
Foto: PR