Ești o femeie puternică? Trăsături care te sabotează la început de relație sau când ești curtată

Să fii o femeie puternică acționează mai degrabă împotriva ta? Da, uneori, în cuplu. Și e important să îți controlezi impulsurile.

Ești o femeie puternică? Trăsături care te sabotează la început de relație sau când ești curtată

O femeie puternică are un grad de reziliență mai mare, o parte sănătoasă foarte dezvoltată la care a muncit din greu, sau o parte de supracompensare, o supraviețuitoare greu încercată de-a lungul vremii. Iar această parte a ajutat-o să facă față, uneori chiar să supraviețuiască la propriu, și evident a venit cu diverse beneficii care au și menținut-o. Persoana respectivă a atins performanța, un nivel social, economic, profesional ridicat, a realizat cât poate alții în trei vieți sau cu susținere puternică din exterior. S-a simțit în control, puternică, protejată, și-a dovedit că e capabilă.

Doar că pe lângă beneficii există și costuri. Foarte multă oboseală, timp personal limitat, relații sacrificate, un ritm foarte alert de care parcă a căpătat dependență, uneori chiar incapacitatea de a se bucura de momentele de pauză sau și de realizări. Standardul fiind mereu și mai sus, și mai sus, ca o cursă în care contează următoarea etapă, nu ceea ce s-a atins până acum. Și cu o astfel de latură ce iese ușor la suprafață, experiența de dating poate căpăta anumite provocări.

Respingi complimentele

Nu ai nevoie de validări de la altcineva, știi bine cine ești și ceea ce poți. Așa că atunci când un potențial sau actual partener te complimentează rămâi impasibilă și neimpresionată. Ceea ce îl descurajează sau pune sub semnul întrebării cât de mult îl placi. Dacă îi tai vorbele de la rădăcină cu un știu că sunt în felul x, se poate simți atacat, că vrei să îl domini sau nu accepți oferta lui de conectare.

Lipsa vulnerabilității

Supracompensarea de supraviețuitoare sau femeie fantastică a încercat să o ajute pe fetița mică și vulnerabilă. Să o pună la adăpost construind un imens zid de apărare în jurul ei. Ca atare un nou pretendent se va lovi de acest zid, supraviețuitoarea împiedicând accesul la vulnerabilitate și blocând astfel din nou conectarea emoțională cu pretendentul.

Ajutor?

Dar ce ajutor când poți să te descurci singură cu tot. De unde rezultă și o inutilitate a celuilalt sau o castrare emoțională, în care tot tu ești și bărbatul pentru tine. Nu intrăm în sau invităm la stereotipii de gen, ci doar punem în lumină faptul că această puternicie invită mai degrabă la izolare, la o excludere a celuilalt. Și cât de singură te poți simți în unele situații când numai și numai pe tine te bazezi.

Încăpățânare

Gradul de flexibilitate ar putea fi unul destul de mic, tocmai pentru că există deja anumite moduri de a rezolva sau gestiona problemele ce au fost validate în timp. Dar asta nu înseamnă că propunerea celuilalt nu ar fi eficientă, bună, ci doar diferită. Deci zona de confort e închisă ermetic. Sau, la polul opus, există o disponibilitate excesivă pentru schimbare ce contrazice nevoia de predictibilitate, de siguranță.

Nu sunt admise greșelile

O greșeală egal pericol, deci greșelile nu sunt permise. Nu există nuanțe de gri sau aspecte nenegociabile și unele pe care le puteți adapta. O gafă minoră ar putea fi cartonașul roșu ce nu l-ar mai lăsa pe pretendent pe terenul tatonării amoroase.

Citește și:
Cum să reconstruiți încrederea după un eveniment care v-a zdruncinat cuplul

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle