Ai muncit enorm ca să fii o femeie independentă și ții foarte mult la asta. Așa că nici nu te gândești că independența poate veni la pachet și cu autosabotare...
Fie că ești feministă sau nu, ai lucrat din greu la independența ta. Admiri o femeie independentă și ai făcut tot posibilul pentru a deveni una. Te simți stăpână pe viața ta, nu ești obligată să rămâi într-o relație toxică doar pentru că nu ai unde să te duci, stabilitatea financiară îți oferă liniște și libertate de mișcare. Ești stăpâna propriei tale existențe și până la urmă trăiești așa cum vrei. Beneficiile sunt multiple, iar ele vin la pachet și cu niște minusuri de care poate nici nu îți dai seama.
Este un lucru înțelept să economisești, să existe un fond pentru situații de urgență ori să strângi bani pe care să îi investești în alte lucruri care la rândul lor pot genera profit. Să zicem că vrei să cumperi un apartament pe care ulterior să îl închiriezi. Ori să începi o afacere. În tot acest proces e important să fii atentă în general la comportamentul tău financiar și la ce sacrificii faci pentru a-ți atinge obiectivul. Poate că muncești exagerat sau îți refuzi anumite plăceri din dorința de a fi econoamă. La polul opus putem discuta și de un comportament iresponsabil cu finanțele când la finalul lunii efectiv nu poți să îți dai seama pe ce ai cheltuit o sumă mare de bani.
În lupta ta de a deveni o femeie independentă ai observat că buna organizare este un atu important. Iar asta ți-a intrat în reflex și a sabotat spontaneitatea sau flexibilitatea. Se poate să fii căpătat un anumit grad de rigiditate și nu accepți să te abați de la planul făcut indiferent că este vorba despre serviciu sau modul în care îți petreci timpul liber.
Te-ai obișnuit să te descurci singură indiferent de situație. Știi că ești o luptătoare, te mândrești cu asta și ca atare indiferent cât de greu îți este nu ceri ajutor. O atitudine nu tocmai utilă pentru tine, deoarece te consumi enorm sau ineficientă în cuplu când în interacțiune cu tine partenerul se poate simți… inutil sau castrat emoțional.
Care sigur este utilă mai puțin când dezvolți acea parte din tine care caută greșelile celorlalți. Devii ca atare foarte critică, cicălitoare și poate chiar începi să creezi scenarii cu conținut negativ despre viitor. Disconfortul tău emoțional este puternic și certurile pot deveni o constantă neplăcută.
Foto: PR