Este clasică interpretarea că o femeie este dominată de emoții, iar bărbatul gândește logic. Vei spune că e și adevărată. Iar uneori în mijlocul unui conflict ești de-a dreptul exasperată de faptul că el e ancorat în rațional, în timp ce tu dai în clocot emoțional. Ți-ai dori să ajungi la latura sa sensibilă, și te lovești de un zid logic ce poate fi un mod al lui de a face față, dar și o variantă de a tempera situația care astfel are mai puține șanse să degenereze.
Este foarte atent
Avantajul lui a fi logic este și atenția sporită. Ca să înțeleagă și să dea sens, știe că este necesar să fie atent. Iar asta nu pentru a riposta sau a se apăra. Ci pur și simplu pentru a integra toate elementele conversației într-un puzzle mental, și obținerea imaginii finale, de ansamblu.
Recunoaște când nu știe…
… sau nu înțelege. Din fericire nu ai de-a face cu o persoană care se consideră atotștiutoare și își asumă minusurile, dorește să elimine confuzia. Ca atare întreabă, cere lămuriri, cu riscul de a te întrerupe de nenumărate ori, ceea ce te poate enerva destul de mult.
Nu vrea să tragă concluzii greșite
Un bărbat logic nu este inundat de emoții de necontrolat, tocmai pentru că mintea lui nu se duce în diferite scenarii care să cauzeze explozia emoțională. Dacă se supără, o face pentru ceva real, nu scornit de minte. Adună toate informațiile astfel încât să nu ia decizii pripite, bazate pe imaginar.
Poate fi flexibil
Logic nu înseamnă și rigid. Este deschis la idei și opinii diferite, încearcă să stea cu mintea deschisă pentru a integra și perspectiva ta. Nu consideră că părerea lui este cea mai bună, ori deține adevărul universal.
Are un limbaj clar
Așa cum el dorește să te înțeleagă pe tine, în aceeași măsură este important pentru el ca și tu să îi înțelegi mesajul. Pentru asta își alege cu grijă cuvintele, fără fraze cu dublu înțeles, răspunsuri evazive sau orice altceva ar putea să polueze ceea ce vrea să îți transmită.
Se analizează
Nu aruncă responsabilitatea asupra ta și el se spală pe mâini de orice tip de asumare. Nu pune reflectorul pe tine, spunând că tu ești de vină, este despre tine. Are o gândire critică în ceea ce îl privește și se analizează intens. Pentru a te înțelege pe tine, situația, în primul rând știe că trebuie să se înțeleagă pe el.
Îl interesează sursa opiniei
Intruziv? Nicicum. Ci mai degrabă deschis la acea profunzime de care te plângeai că lipsește. Poate că perspectiva ta vine de la o prietenă, din experiențe dureroase din trecut, din nevoi deprivate în copilărie în relație cu părinții tăi. Asta invită la vulnerabilizare și abordarea acelor subiecte sensibile. Ca atare învață despre tine, trecutul tău și ce funcționează ca trigger în momentul actual.
Citește și:
Ce îți demonstrează că ai pus limite slabe în relația cu partenerul de cuplu
Foto: PR