Ești nefericită? Ce impact are asupra ta gradul scăzut de satisfacție în cuplu

Faptul că ești nefericită în relația de cuplu are multiple consecințe neplăcute, inclusiv la nivelul sănătății.

Ești nefericită? Ce impact are asupra ta gradul scăzut de satisfacție în cuplu

Da, recunoști că ești nefericită în relația de cuplu și că aproape ți-ai pierdut orice speranță de mai bine. Partenerul nu este nicicum responsiv, indiferent ce și cum îi ceri. Ai încercat și elegant, asertiv, cu blândețe, ai făcut-o și cu fermitate din partea ta sănătoasă, ori încărcată de furie și frustrare. Nu este dispus la efort în niciun grad și este preocupat doar de propria persoană, manifestând un nivel foarte înalt de egoism. Nu te vede, nu te aude, nu te înțelege, nu te poți baza pe el și iubită nu mai știi când te-ai simțit ultima dată. Relația merge înainte din inerție și tot contextul te afectează pe toate planurile.

Diverse afecțiuni

Corpul tău parcă s-a întors împotriva ta. De ceva vreme vizitele la doctor au devenit o obișnuință și diagnosticele sunt afecțiuni în general cu o componentă psihosomatică, adică pe bază de stres. Legătura este simplă. Toate această stare de nefericire determină secreția de cortizol, hormonul stresului, care scade imunitatea și favorizează apariția și dezvoltarea diverselor boli. Emoțional ești atât de jos încât îți este foarte greu să respecți indicațiile medicilor ce implică schimbarea stilului de viață, precum mai multă mișcare, lăsat de fumat sau anumite restricții alimentare. Nu este exclus să ratezi programări sau să amâni intervenții recomandate puternic.

Stări depresive

Nu îți mai vine să te aranjezi, să ai grijă de tine. Poate că te duci mecanic la coafor și manichiură deoarece mergi la birou, nu vrei ca totuși colegii sau clienții să te vadă complet neîngrijită. Nu mai ai nicio plăcere pentru nimic, indiferent de ce activitate sau vacanță, excursie vorbim. Nici pentru cele care înainte te încântau. Îți eviți apropiații, nici lângă ei nu te simți bine, ba chiar rupi legături prin absenteism. Îți vine să te ascunzi într-o scorbură pe durată nedeterminată.

Dezinteres sau focus excesiv pe muncă

Serviciul poate fi o variantă prin care scapi de acasă, fugi de ceea ce trăiești acolo. Și ca atare toată energia (puțină) care ți-a rămas să o direcționezi spre serviciu. Dar tot îți este foarte greu să te concentrezi, să fii atentă, să reții lucruri. Ești neatentă, uiți aspecte importante, faci anumite greșeli care altădată nu ar fi existat. Timpul de realizare a sarcinilor se mărește semnificativ. Amâni sau depășești termene limită fără să te intereseze consecințele. Parcă ești într-o stare de amorțeală și nu îți pasă de nimic.

Nu reușești să vezi viitorul

Starea de nefericire este de-a dreptul copleșitoare și este însoțită de o intensă oboseală psihică și fizică. Nu vezi cum să te desparți, deși te gândești mult la asta, și o altă relație împlinitoare pare un basm frumos. Se poate ca încrederea ta în relații și în bărbați să fii scăzut de-a dreptul dramatic. În mintea ta faci comparații între comportamente frumoase ale foștilor și comportamentul deplorabil al actualului partener. Nu înțelegi cum s-a ajuns aici, și gândurile au un conținut critic de tipul cum de ai permis tu să se ajungă aici, de ce ai acceptat și de ce mai rămâi.

Citește și:
Ce greșeli faceți când încercați să vă rezolvați problemele de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle