Ești mândră că ești o persoană foarte independentă? De ce asta ar putea să te saboteze în cuplu

Să fii o femeie independentă este foarte util nu doar la nivel personal ci și în relație. Însă anumite manifestări ar putea mai degrabă să afecteze cuplul.

Să fii independentă îți oferă liniște. Ai putea spune că este un fel de plasă de siguranță. Ai banii tăi, casa ta, job-ul tău, nu depinzi de nimeni și ca atare nu ești nevoită să faci compromisuri toxice, să accepți lucruri care nu îți fac bine. Această independență este și o formă de creștere și este benefic pentru tine să te ocupi de această latură a vieții tale, care te face să te simți mai împlinită, cu mai multă încredere în sine. Și în cuplu bărbatul se poate simți în siguranță alături de o femeie independentă. Știe că în cazul în care are probleme, se poate baza pe ea. În același timp o independență manifestată disfuncțional sabotează relația și calitatea ei.


Nu îl vezi și pe el…

… ci doar ambițiile tale. Ești atât de determinată încât ești dispusă să sacrifici tot: timpul tău, relaxarea, sănătatea, relația. Ai un plan de acțiune bine stabilit pentru a-ți crește și mai mult, din ce în ce mai mult independența, iar ce se întâmplă în jurul lui nu este nicicum prioritar, ci doar o anexă.

Nu ceri ajutor

Iar asta poate fi frustrant pentru celălalt. Nu este vorba de polul opus, de dependență, în care ai nevoie să fii împinsă de la spate și altcineva să ia decizii pentru tine și să îți spună cum să-ți trăiești viața. Ci de singură împotriva a orice ți se întâmplă, ceea ce face partenerul să se simtă exclus sau deposedat de bărbăție.


Slab spirit de echipă

Ca o consecință a punctului de mai sus, tu funcționezi mai degrabă singură și nu în echipă. Este foarte mult eu și infim noi. Uiți să îi ceri părerea, să te consulți cu el pentru anumite decizii, nu ești dispusă să construiți în doi, ba chiar multe activități le preferi de una singură.

Eviți vulnerabilitatea

Pentru această independență a trebuit să lupți mult, să fii puternică și neînfricată. Ceea ce înseamnă că nu ți-ai dat voie să fii vulnerabilă, lucru care se perpetuează în relație la nivel emoțional. Partenerul câteodată simte că nu ajunge la tine, fiind atât de bine apărată de ziduri care ți-au fost utile în trecut. Însă acum aceste ziduri împiedică apropierea.

Nu îți recunoști greșelile

Mentalitatea de învingător a creat o negare a greșelilor. Iar pentru a repara o situație este necesar să îți asumi partea ta de responsabilitate. Pui totul în cârca partenerului, ca și cum numai el este cel care comite erori și e treaba lui să se ocupe de ele.


Totul să fie cum vrei tu

Ești șefă la serviciu, dar și acasă. Îți tratezi partenerul ca pe un subaltern sau ca pe un copil care trebuie să fie cuminte și ascultător. Lucrurile trebuie să se întâmple după regulile și criteriile tale, nu și după ale lui. Contează ce vrei tu, iar el doar să se supună.

Nu trăiești în prezent

Ci mai degrabă în viitor și ești absorbită în planificarea sa. Îți dorești mult mai mult de la viață, un grad și mai mare de independență cu tot ce presupune asta. Ești încordată și pui multă presiune nu doar pe tine, ci și pe partener.


Citește și:
Ești singură? Lucruri inconștiente pe care le faci și îndepărtează bărbații

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle