Ești într-o relație cu un bărbat căsătorit sau aflat deja în cuplu? La ce să te aștepți

Este un bărbat căsătorit sau într-o relație de lungă durată, iar tu speri că veți trăi fericiți împreună. Ce poate oferi realitatea.

Ești într-o relație cu un bărbat căsătorit sau aflat deja în cuplu? La ce să te aștepți

Ai aflat pe parcurs că este un bărbat căsătorit și efectiv ți-a fost imposibil să mai renunți. Atracția era foarte mare, părea partenerul ideal, și ți-ai zis că nu ai nimic de pierdut dacă încerci o relație cu el. Sau ți-a zis din prima că este cu cineva, poate chiar știai deja, dar cum nici tu nu voiai ceva serios starea civilă nu a reprezentat o problemă. Asta până când lucrurile au evoluat și contextul a început să doară. Iar un astfel de peisaj relațional vine cu o serie de capcane.

Etape dificile

Mergând pe premisa că își dorește să fie doar cu tine și inițiază despărțirea sau divorțul, durează până la a fi liniștiți doar voi doi. Căci este necesară o perioadă de adaptare, de rezolvare a problemelor financiare sau aspectelor legate de copii dacă este și părinte, a celor locative. De asemenea, e necesar ca și el să își ducă doliul după fosta relație, chiar dacă nu o mai vrea. Când sunt și copii în ecuație să vă cunoașteți vine după o vreme în care și ei se obișnuiesc cu noul statut, în care mama și tata nu mai sunt împreună. Așadar nu totul va fi complet roz dacă divorțează și este necesar să îți calibrezi așteptările și să îți antrenezi răbdarea.

Inconstanța

Ba spune că vrea să fie cu tine, ba că îi este greu să o facă pe partenera oficială să sufere. Vă despărțiți și voi și vă împăcați de nenumărate ori, deci instabilitatea capătă noi valențe. Nu este exclus nici să aleagă confortul relației de acasă, căci despărțirea ar presupune foarte mult efort, de-a dreptul să își dea întreaga lume peste cap și nu e dispus să treacă prin asta.

Minciuna

Pentru el este agreabil acest puzzle relațional. Pasiune, experiențe noi, fiorul relației interzise pe de-o parte, stabilitate, lucrurile așezate pe de cealaltă parte. Și chiar să nu vrea să fie doar cu tine, să se despartă, iar din egoism să nu fie onest, să nu-ți explice că asta este tot ceea ce îți poate oferi. Și îți întreține speranța, face promisiuni pe care nu le respectă cerând de la tine apoi înțelegere, poate chiar te acuză că pui prea multă presiune.

Competiția

Tu și partenera oficială, fie că știe de existența ta sau nu, vă aflați într-o competiție pentru el. Și deși suferi foarte mult, este mai mult decât evident că nu vei avea cu el relația la care visezi, nici nu-ți trece prin cap să renunți. Asta deoarece nu vrei să câștige ea. Dacă cea de acasă e la curent cu ceea ce se petrece și a decis să își țină soțul aproape fie e angajată în aceeași luptă, cu alte metode, fie așteaptă să treacă ceea ce cataloghează drept capriciu sau o etapă nefastă. Fiecare dintre voi depune efort în maniera ei, întreținând tocmai lipsa de efort sau indecizia partenerului.

Alterarea realității

Să te minți singură e o variantă de a face față contextului din care îți e foarte greu să te rupi. Și de a face față propriii voci critice care te lovește suplimentar. Ca atare vrei să nu vezi. Alterarea realității mai presupune și conturarea unui scenariu care este de-a dreptul imposibil să se întâmple, care este nerealist, și ține de ce oferi tu iar celălalt să accepte.

Schimb de roluri

Uneori vrei să te răzbuni, să simtă și el cum e. Și începi relații cu bărbați foarte bine intenționați, anunțându-l de noul tău statut. Sau vrei să procedezi ca și el, duplicitar. Să ai beneficiile unei relații asumate, stabile, dar nici să nu renunți la el. Desigur, nu poți investi emoțional cu adevărat și nu poți construi cu noul partener, iar balonul acesta de săpun se sparge. Deoarece pentru noul partener la un moment dat va fi evidentă indisponibilitatea ta. Și partenerul căsătorit începe să se poarte extrem de frumos și să îți facă multiple promisiuni, iar drumul va coti din nou spre el. 

Citește și:
Comportamente care îți arată că nu ești pregătită pentru o relație și mai ai nevoie de timp să te vindeci

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle