Ești foarte încântată de această nouă relație? Ce capcane pot ascunde începuturile fulminante

Ești foarte încântată de această nouă relație? Ce capcane pot ascunde începuturile fulminante

Fiecare nouă relație, fiecare început reprezintă partea ta preferată din poveștile cu iz amoros. Te simți fericită, frumoasă, importantă. Abia aștepți să îl vezi pe cel care te-a curtat intens sau a ajuns în viața ta printr-un mix de circumstanțe care ți se par a fi destinul sau sunt demne de un roman de dragoste sau film romantic. Dar concentrarea pe magia începutului te poate face să pierzi din vedere detalii importante.

Încântarea

Confunzi fluturii din stomac cu o conectare emoțională autentică, la nivel profund. De unde și dezamăgirea puternică dacă celălalt se retrage sau observi o serie de defecte ce îl dau jos de pe piedestal și nu îți vine să crezi că, din nou, nu ai noroc în dragoste. Încântarea este temporară și nu trebuie neapărat un gest scandalos pentru a o spulbera.

Idealizarea

Ești atât de prinsă în filmul frumos încât nu observi realitatea și semnalele de alarmă care îi fac pe apropiați să ridice o sprânceană atunci când îți portretizezi partenerul în nuanțe pastelate. Și aici poți cădea cu prima ocazie de pe norișorul cu numărul 9. Cumva ești în relație cu proiecția din mintea ta, nu cu individul autentic, cu toate trăsăturile sale pe care efectiv nu le vezi. Este necesar să îi dai timpului timp și să îți descoperi partenerul treptat.

Efectul de halou

Pentru că observi anumite lucruri bune pe care le face, extinzi asta asupra întregi sale personalități. Dacă e frumos automat va fi și bun. Dacă face voluntariat și ajută oamenii sau animalele, cu siguranță și în relație cu tine va fi o persoană pe care să te bazezi. Dacă e un tată bun, va fi și un iubit bun.

Deciziile pripite

Sub imperiul fericirii de moment poți lua anumite decizii mult prea devreme, și care ulterior se vor întoarce împotriva ta cu efect de bumerang. Sau dacă vă despărțiți, vor fi greu de rezolvat și cu un mare consum emoțional. Vă cunoașteți de prea puțină vreme, relația nu este construită încă.

Viziunea…

… asupra viitorului vostru împreună este una pe termen scurt. Exaltarea te poate împiedica să vezi complicații ulterioare, să judeci rațional întregul context.

Așteptarea să fie la fel

Acum totul pare perfect. Felul cum se poartă cu tine, ceea ce îți zice, gradul de compatibilitate în care vă plac aceleași lucruri, valorile și principiile care sunt similare. Și tinzi să crezi că așa va fi tot timpul. Că e imposibil ca unul dintre voi să greșească, să se dilueze conexiunea.

Subjugarea

Este atât de frumos încât te temi teribil să nu pierzi ceea ce ai acum, să nu-l dezamăgești sau să-l superi cu ceva. Și pentru a evita asta renunți la nevoile și dorințele tale, la alegerile pe care le-ai face pentru tine. Te dedici complet relației și ajungi să trăiești doar pentru ea. Te înstrăinezi de cei dragi, renunți la hobby-urile și plăcerile tale. Nu este doar fuziunea de la începutul relației, ci un mod de a face față prin care încerci inconștient să liniștești acea parte din tine care se teme.

Citește și:
Semne că ești indisponibilă emoțional, deși spui că îți dorești foarte mult o relație

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle