Ești foarte ambițioasă și îți dorești o relație de cuplu în care să te dezvolți? Ce trăsături să cauți la partenerul respectiv

Ești ambițioasă și vrei un mediu în care să crești. Condițiile se referă și la viața de familie, inclusiv familia pe care ți-o formezi tu.

Ești foarte ambițioasă și îți dorești o relație de cuplu în care să te dezvolți? Ce trăsături să cauți la partenerul respectiv

Fiecare are anumite dorințe, obiective pentru care muncește intens să le atingă. Unele sunt realizabile pe termen scurt sau mediu, altele pe termen lung. Sau există și obiective de tip perpetuu, care conturează un stil de viață pe care îți dorești să îl ai. Iar atunci când ai deja trăsătura de a fi ambițioasă e necesar ca și mediul în care trăiești să îți susțină obiectivele și această caracteristică. Imaginează-ți să fii adolescentă, să ai o dorință arzătoare de a studia și de a descoperi lumea, iar părinții să nu îți permită să urmezi liceul și să pleci din oraș. Ci tot universul tău să rămână sătucul din care provii.

Sau să fii într-o relație de cuplu în care partenerul să nu te susțină în a-ți împlini visurile. Să vrea să te ocupi de casă, de copii. Să i se pară o prostie că vrei să îți schimbi domeniul de activitate, să-ți cultivi în timpul liber latura artistică sau constant să citești, să asculți podcast-uri. Să fii ca un soi de burețel ce absoarbe informații interesante din toate domeniile și direcțiile. Iar când vrei să-ți construiești așa existență cu așa partener e necesar să fii atentă ca și el să aibă anumite trăsături.

Echilibrat

Cum ai putea realiza toate acestea într-un mediu conflictual? În care nu știi dacă acum sau 5 minute mai târziu partenerul va izbucni din nimic? Un partener calm, echilibrat va asigura liniștea de care e nevoie pentru creștere și focusarea pe obiectivele tale sau ale voastre, de cuplu. Gândirea nu îi va fi întunecată de gânduri negative, de o perspectivă pesimistă și e un aliat important în evaluarea situațiilor delicate și elaborarea soluțiilor.

Curajos

Nu se teme să își asume riscuri, fără totuși să ia decizii periculoase, cu mize în care să pierdeți foarte mult sau chiar totul. E deschis să testeze, să descopere, iar curiozitatea poate fi și de natură intelectuală, spirituală. Curios să înțeleagă ce e important pentru tine și de ce. Curios să exploreze uneori potecile pe care ți-ai dori să mergi în viață și să ți se alăture sau să te aștepte mândru la sosire.

Entuziast

Are un fel de încântare, de optimism, de entuziasm care te motivează suplimentar și îți alungă îndoielile. E acel plus de hai să încerci sau hai să încercăm, de ce nu. Îți dă putere când simți că îți e greu, te împinge să fii pro activă și să vezi dacă ceea ce spui că ți-ar plăcea e chiar potrivit pentru tine.

Îți oferă sprijin

Sunteți o echipă și acționați ca o echipă. Iar pe lângă sprijinul moral mai vine și unul de natură practică. Poate că pentru o perioadă preia el mai mult din treburile casnice. E de acord să redirecționați o sumă mai mare de bani către niște cursuri de-ale tale care sunt scumpe. În ceea ce privește copiii reorganizați partea logistică, dus/luat de la școală sau grădiniță tocmai ca să poți onora acele angajamente etc.

Citește și:
Cum te autosabotezi când dai vina pe soartă sau noroc pentru statutul tău de femeie singură

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle