Ești din nou singură și asta te sperie? Perspective sănătoase care alungă teama

Ești singură și ai nevoie să îți gestionezi emoțional noul statut, amalgamul de gânduri și emoții pe care le aduce.

Ești din nou singură și asta te sperie? Perspective sănătoase care alungă teama

Nu ți-ai fi dorit nicicum să fii din nou singură. Poate chiar nu ai mai fost în afara unei relații de ceva vreme, ori te-ai săturat să ai diverse experiențe de cuplu care până la urmă niciuna să nu se materializeze așa cum ar fi necesar pentru a se alinia cu nevoile tale emoționale. Nu vrei aventuri sau relații ușurele, doar pentru sex, și nu mai vrei nici insatisfacție pe bandă rulantă, conflicte care te consumă sau un partener indisponibil ori altul căruia nu îi place efortul necesar pentru a construi o relație împlinitoare pentru amândoi. Și totuși noul statut e inconfortabil într-o anumită măsură, îți apasă butoane emoționale sensibile și e important să-ți regăsești liniștea și echilibrul.

Uită-te sincer…

… la cum arată viața ta acum. Pentru a o îmbunătăți, pentru a corecta ceea ce necesar e întâi nevoie de o evaluare. Te-ai îndepărtat de prieteni, te vezi cam rar cu ei, nu mai faci nimic pentru tine deoarece ai rămas blocată în acele tipare din relație când dădeai totul pentru cuplu și nu investeai în tine? Îți zici că parcă iei viața de la capăt, o reconstruiești. Și uneori chiar așa e. Vestea bună e că îi poți da forma pe care o vrei, care e potrivită pentru tine acum, pentru cea de acum, și tu ești unica persoană care ia deciziile sau a cărei părere contează.

Nu te presa

Și nici nu lăsa pe nimeni să te preseze, abia ai scăpat de asta dacă ai avut un partener extrem de exigent, care îți cerea lucruri fără să analizeze dacă sunt rezonabile, realizabile sau în acord cu realitatea. Este în regulă să ai grijă de nevoile tale în ritmul tău.

Cui pe cui nu se scoate

Știi vorba aceea din popor, dar ea e o recomandare de pansament temporar, nu de vindecare. Să intri imediat într-o nouă relație nu te lasă să îți parcurgi și închei doliul relațional, să descoperi cine ești acum și ce vrei. Nu vei face o alegere de partener bazată pe criterii sănătoase, ci bazată pe singurătate ori mai bine zis alungarea ei. Nu vei putea analiza ce tipare comportamentale ai avut tu în fosta relație și le poți replica din obișnuință. Un bărbat căsătorit sau aflat într-o relație ar fi inclusiv o opțiune facilă pentru sex sau de a primi afecțiune, care te face să te simți deosebită așa cum fostul încetase de mult, dar o astfel de poveste te va vulnerabiliza suplimentar.

Nu trebuie să ai totul aliniat

Nici să ai toate răspunsurile brusc, să faci o revoluție existențială, să fii foarte bine instantaneu după ce ai încheiat fosta relație. Până la urmă nici nu ai cum și este necesară o perioadă de adaptare, în care să-ți arăți blândețe și înțelegere. Iar o relație care nu a funcționat nu este ceea ce te definește, cum nici meseria pe care o ai. Acestea sunt doar roluri și mici bucăți din viața ta, nu parte din identitatea ta.

Citește și:
Îți dorești o relație sănătoasă? Repere importante pe care trebuie să le stabilești împreună cu noul partener

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle