Ești copleșită de gânduri negative? Cum îți vor măcina treptat relația de cuplu

E foarte important să pui stop acelor gânduri negative. Te vor consuma emoțional, iar comportamentul față de partener unul distructiv.

Ești copleșită de gânduri negative? Cum îți vor măcina treptat relația de cuplu

Nu ai doar niște gânduri negative și atât. Ele mai departe generează niște emoții de tristețe, teamă, frică, panică, frustrare, furie, dezamăgire, dezgust, care la rândul lor produc niște comportamente. Ce faci cu aceste comportamente? Le aduci conștient sau inconștient în relația ta de cuplu, și chiar dacă scopul este să fii protejată, iubită, apreciată, în siguranță, în final obții de fapt opusul.

Nu primești ce visezi

Îl pui pe partener atât de mult sub semnul întrebării încât nu te duci până la capăt în relație, nu ți-o asumi complet. Și cum să te bucuri din plin de tot ce oferă mai frumos o viață în doi dacă nu te angajezi în această viață în doi? Cumva rămâi și bați pasul pe loc, ca și cum ești cu un picior în relație și cu unul în afara ei, nehotărâtă, așteptând un semn divin sau extrem de zgomotos ca să știi în ce direcție să o iei. Sigur că nehotărârea ta nu trece neobservată, iar o retragere din partea celuilalt, la un moment dat, nu mai este o surpriză. Și îți vei spune că așa a fost să fie, înseamnă că nu era el cel potrivit pentru tine. Doar că nu ai experimentat alături de el relația autentică și apoi să decizi că nu răspundea nevoilor tale.

Demonizarea partenerului

Tot din categoria dezactivării inconștiente a atașamentului este și demonizarea celuilalt sau focusul pe niște aspecte ce efectiv nu pot fi influențate sau schimbate. De asemenea să observi numai ce face rău și niciodată bine te duce pe panta criticii necontenite, un inamic redutabil al conexiunii emoționale.

Frica de stagnare

Gândurile tale negative sunt despre viitor și cum veți sta pe loc, îți vei pierde timpul lângă el. Nu vezi evoluția firească a cuplului vostru, că realitatea nu indică sub nicio formă faptul că relația nu s-ar dezvolta. Doar că vrei mult, repede, extrem de evident. Ca și cum să vă mutați împreună după două săptămâni de relație și să vă căsătoriți după trei luni este ceva sănătos. O parte din tine știe că varianta aceasta nu ar fi chiar cea mai bună idee din moment ce nu vă cunoașteți deloc, dar o altă parte țipă după gesturi grandioase ca să se simtă în mod ineficient securizată.

Pierzi șanse

Îngrijorările te pot face să pierzi șanse cu noi parteneri cărora să le dai probe de foc de pe urma cărora să îi consideri eligibili (evident că pică toți), dar și să fructifici posibilități interesante de creștere, evoluție alături de partenerul cu care ai deja o relație de lungă durată, poate chiar sunteți căsătoriți. Un fel de a sta într-o zonă de confort cu zero riscuri, a pune la îndoială și ceea ce nu implică probleme.

Controlul

Ce stă în calea intimității emoționale? Controlul. Dar nu doar să îl controlezi excesiv pe celălalt din teama că l-ai pierde, pățește ceva, te înșeală. Sau că nu se poate descurca fără tine în materie de responsabilități zilnice. Ci și un control al propriei persoane tradus în rigiditate, lipsa naturaleții, a autenticității.

Citește și:
Un nou început de relație? Ce să îți spui atunci când ești cuprinsă de panică

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle