Îl placi mult, pare că este o persoană de calitate. Se comportă frumos, este atent la tine, agreabil, nimic nu e forțat, plănuit în detaliu, nu dorește să epateze cu ceva și nici nu o face. Ați discutat și amândoi aveți aceeași viziune despre o relație, vă doriți aceleași lucruri, principiile și valorile sunt similare, compatibilitatea este încurajatoare în acest moment. Și cu cât sună mai bine cu atât mai anxioasă devii tu. Și pur și simplu nu te poți bucura de ce se întâmplă între voi. Iar cu cât e mai mare panica, cu atât și gradul de (auto)control ce te face să obții exact inversul rezultatului dorit.
Pierzi firul povestirilor
Te entuziasmezi, vrei să îi transmiți cât mai mult, te bâlbâi. Îți întrerupi firul ideilor, nu mai știi unde ai rămas, o iei de la capăt sau dintr-un punct mult prea avansat în poveste, te repeți. Iese o tocăniță verbală și chiar și o întâmplare foarte amuzantă pe care o redai își pierde farmecul. Lipsa de consistență a relatării îi ridică partenerului semne de întrebare. Oare e adevărat ce povestești? Croșetezi tu floricele verbale pe lângă intriga inițială? Vrei să te pui într-o lumină bună și ai uitat de unde ai pornit?
Te bucuri din… orice
Optimismul, încântarea, admirația pot deveni contagioase și pot schimba o stare de spirit negativă în una pozitivă. Însă manifestările mult mai ample decât normalul îl trimit pe partenerul tău cu gândul la falsitate. Te prefaci că ceva e uimitor doar pentru că îi place lui? Vrei să îi intri pe sub piele, să îl impresionezi? E grozav să găsești bucurie în lucrurile mici, în același timp atenție la manifestarea bucuriei.
Complimentele…
… pot fi un limbaj al iubirii important, și, până la urmă, cine nu se simte bine când este validat. A-l aplauda pe noul partener pentru fiecare gest minuscul, a-l copleși cu complimente arată că te străduiești mult prea mult. Fiind anxioasă, dorind mult să nu greșești, tinzi să dezvolți exact acele comportamente pe care i le-ai interzice cu desăvârșire prietenei tale aflată la primele întâlniri.
Rezervată în informații
Sunt aspecte despre trecutul tău, familia ta de care îți este rușine? Nu simți că ați ajuns totuși în punctul transparenței totale? În general ești o persoană rezervată și vorbești cu greu despre tine? Vrei foarte mult să faci o impresie bună și ți-ai fi dorit să ai lucruri mai impresionante de împărtășit? Acea tăcere prelungită, zâmbetul discret cu care eviți o întrebare, informațiile lacunare pot trezi suspiciuni.
Îi dai rapid dreptate
Schimbul de idei este foarte interesant și palpitant până într-un punct. Acela în care brusc îi dai dreptate, chiar dacă până cu câteva minute în urmă îți apărai înfocată opinia. Transformarea rapidă și trecerea abruptă în tabăra lui duce cu gândul la falsitate din perspectiva intenției de a-i face pe plac, ori a-l provoca într-o fază inițială. Un joc mental la care partenerul nu dorește să ia parte.
Citește și:
Fostul partener te caută? Motive ascunse pe care le confunzi cu dorul sau dorința împăcării
Foto: PR