#FITSonline: Therme Forum. Teatru și arhitectură. Puterea de a crede: Cum pot mediul construit și tehnologia împuternici artiștii să modeleze lumea în care trăim?

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc pentru al treilea an evenimentul Therme Forum. Teatru și Arhitectură.

#FITSonline: Therme Forum. Teatru și arhitectură. Puterea de a crede: Cum pot mediul construit și tehnologia împuternici artiștii să modeleze lumea în care trăim?

Cea de-a treia ediție a evenimentului Therme Forum. Teatru și Arhitectură are loc anul acesta online, ca și celelalte evenimente din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, între 18 și 20 iunie. Acesta va fi
transmis pe site-ul oficial al FITS, dar și pe pagina de Facebook FITS.

În cel de-al treilea an al acestui forum despre relația dintre mediul construit și teatru, invitații ediției, arhitecți, formatori de opinie și lideri ai unor cunoscute organisme naționale și internaționale, analizează modul în care mediul fizic și cel virtual pot susține și inspira excelența în comunitatea teatrală. Pe parcursul a trei zile, invitații vor discuta despre modul în care noile tehnologii și designul inovator al spațiilor fizice au impact atât asupra procesului creativ, cât și asupra interacțiunii cu publicul. Va fi analizat, de asemenea, modul în care aceste tendințe se reflectă în evoluția gândirii în jurul finanțării și viabilității financiare ale facilităților pentru artă și cultură, precum și oportunități mai mari de dezvoltare a relațiilor dintre activitățile artistice, educaționale și comerciale.

Au mai rămas două zile în care poți lua parte online la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, așa că poți arunca aici un ochi pe program. Printre lucrurile de neratat se numără Autobahn, prima mini-serie de teatru-film produsă de Teatrul Național din Sibiu.

„Am căutat textul care să vorbească despre perioada în care trăim totul diferit, separaţi de ce iubim, la mare depărtare de ceilalţi, în care ne simţim mai singuri şi mai faţă în faţă cu viaţa proprie. „Autobahn' e despre acum. Are tragismul antic şi verbul contemporan, amestecate cu intimitatea cinematografică care îţi dau voie să gândeşti un spectacol de teatru – film. Câte doi oameni în maşină, 7 poveşti, 7 maşini. Am putea fi noi toţi acolo, claustrati între patru portiere şi un parbriz. Întreaga lume într-o maşină. Ne putem îndrepta către orice, putem ajunge oriunde sau ne putemopri. Nu ştim unde duce drumul pe care l-am ales. Virează aici. De ce nu plecăm odată?Parbrizul spart. Ia-o pe Division. Bancheta din spate. E exact ca acolo, pe autostradă. Ai grijă la drum', au declarat regizorii Andrei și Andreea Grosu.

Citește și:
Ce nu trebuie să ratezi în ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle