Ce faci în acest final de săptămână? În Capitală continuă festivalul Les Films de Cannes à Bucarest

Les Films de Cannes à Bucarest continuă zilele acestea maratonul de cinema în Capitală. Programul de filme conține - pe lângă mari titluri de la Cannes 2023 și Festivalul de la Veneția, plus filme românești, și o retrospectivă dedicată documentaristului francez Nicolas Philibert.

Ce faci în acest final de săptămână? În Capitală continuă festivalul Les Films de Cannes à Bucarest

Les Films de Cannes à Bucarest continuă zilele acestea maratonul de cinema în Capitală. Programul de filme conține – pe lângă mari titluri de la Cannes 2023 și Festivalul de la Veneția, plus filme românești, și o retrospectivă dedicată documentaristului francez Nicolas Philibert. Sunteți invitați la Être et avoir/ A fi și a avea, cel mai cunoscut film al său, și la Sur l’Adamant, documentarul despre un spital psihiatric din Paris, pentru care a primit anul acesta Ursul de Aur la Berlin. Chiar vă puteți și întâlni cu regizorul Nicolas Philibert, care va fi prezent în sala de cinema și va participa la două sesiuni de Q&A cu publicul, vineri și sâmbătă.

Iată o listă a câtorva momente de neratat în acest final de săptămână, în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest:
Sunteți așteptați la retrospectiva Nicolas Philibert, câștigătorul Ursului de Aur la Berlin din acest an pentru filmul Sur lAdamant. Pe lângă documentarul câștigător la Berlinale, se vor proiecta Le Pays des sourds (1992) și Être et avoir/ A fi și a avea (2002). Regizorul francez Nicolas Philibert, câștigătorul Ursului de Aur la Berlin, va fi prezent în sală. Va avea o sesiune Q&A cu publicul prezent la Cinema Union, vineri, după proiecția Être et avoir/ A fi și a avea, plus sâmbătă la Cinema Elvire Popesco, după proiecția Sur L Adamant.

Proiecție specială pentru copii și adolescenți. Se întâmplă sâmbătă, de la ora 12:00, la Cinema Elvire Popesco, cu filmul Linda veut du poulet! A fost parte din selecția de la Cannes 2023 iar în vară a câștigat Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy. Este o comedie franceză de animație, o poveste emoționantă de familie cu gust de copilărie, spusă cu umor. Filmul explorează relația dintre o mamă mult prea ocupată și fiica sa, Linda, care caută înțelegere în familia extinsă și apoi în comunitate, totul într-o lume în care nimic nu pare să mai aibă vreun sens. Povestea, pe cât de simplă, pe-atât de puternică, surprinde profunzimea conexiunilor mamă-fiică, forța protectoare a comunității, dar și imboldul revoluționar al copiilor. Filmul este recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani.

Focus Italia. Este o secțiune specială în cadrul festivalului, unde sunteți invitați să descoperiți cinematografia contemporană din Italia, țara din care provin trei filme care au fost în competiție la Cannes: A Brighter Tomorrow (2023), regizat de Nanni Moretti, Kidnapped (2023) al lui Marco Bellocchio și Nostalgia (2022), în regia lui Mario Martone. Filmele vor fi proiectate începând de vineri. Regizorul Mario Martone va fi prezent în sala de la Cinema Elvire Popesco, vineri, pentru a-și prezenta filmul Nostalgia și pentru a întâlni publicul la o sesiune de Q&A.

Les Films de Cannes à Bucarest se încheie duminică, 29 octombrie cu Ziua de Aur, care reunește proiecțiile filmelor care au luat marele premiu la cele mai importante festivaluri de film din Europa. Anatomie dune chute/Anatomia unei prăbușiri, Justine Triet – Palme dOr la Cannes, Sur lAdamant/Pe Adamant, Nicolas Philibert – Ursul de Aur la Berlin și Poor Things, Yorgos Lanthimos – Leul de Aur la Veneția se vor putea vedea în aceeași zi la Cinema Muzeul Țăranului.
Programul Les Films de Cannes à Bucarest se găsește pe filmedefestival.ro.

Citește și:
O lucrare de Mircea Cantor, dăruită de România către UNESCO, la 65 de ani de la aderarea țării

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle