Elementele esentiale ale petrecerii perfecte

Tot ce ai nevoie sa stii pentru a deveni gazda unei seri minunate, pe care invitatii tai nu o vor uita prea usor.

Elementele esentiale ale petrecerii perfecte

Ti s-a intamplat sa te intrebi ce anume face dintr-o petrecere obisnuita un eveniment placut? Sau ce ii face pe invitati sa se simta atat de bine incat sa exclame, pana la sfarsit, ca o serata a fost incredibila? Iata noua lucruri esentiale, pe care sa ti le amintesti atunci cand vei dori sa organizezi o petrecere de succes:

1. O invitatie atractiva


Invitatia este unul dintre elementele petrecerii care este trecut cu vederea, de cele mai multe ori, insa nu ar trebui sa fie asa. De ce? Pentru ca invitatia este cea care da tonul evenimentului. Inca de cand vor deschide plicul, sau e-mailul care contine invitatia, destinatarii se vor simti entuziasmati pentru petrecerea ce va veni. Un lucru bun este ca o invitatie poate fi atractiva intr-o multime de forme si de culori, fiecare potrivindu-se cu tema evenimentului. Ai grija sa incluzii toate informatiile importante (ora, locul, ocazia, dress code-ul etc), dar si alte mici maruntisuri distractive – cu cat o faci mai personala, cu atat mai bine!

2. Un grup interesant de invitati

Ar trebui sa existe si un anumit grad de exclusivitate la evenimentul tau. Nu iti doresti sa inviti pe toata lumea pe care o cunosti. In schimb, gandeste-te la un numar de invitati si alege-i pe spranceana. Incearca sa pastrezi proportia egala intre sexe si sa aduci oameni din toate laturile vietii tale, iar daca ti se pare, spre exemplu, ca noul tau coleg de la serviciu s-ar intelege bine cu fostul tau coleg din liceu, invita-i pe amandoi si asaza-i unul langa altul. Trebuie sa iei in considerare personalitatile invitatilor tai. Cel mai bun grup include atat introverti cat si extroverti, oameni care fac conversatie, dar si oameni care prefera sa asculte, si persoane de toate varstele.

3. Un decor festiv

Spatiul petrecerii trebuie transformat, nu exagerat, insa trebuie facut sa se potriveasca cu tonul si cu tema evenimentului. Poti alege o fata de masa draguta, sau niste luminite ori lumanari mici, sau cateva vaze cu flori proaspete. Daca iti serbezi ziua de nastere, sau organizezi petrecerea pentru ziua altcuiva, atunci poate niste litere dragute care sa formeze un „La multi ani!' ar fi o idee buna.

4. Un playlist vivace

Fara muzica, o petrecere poate fi confundata cu o intalnire de afaceri, asa ca da volumul mai tare si realizeaza o atmosfera potrivita cu un playlist vioi. Incearca sa alegi mai multe melodii, cat pentru cateva ore, iar acestea sa fie diferite in functie de momentul petrecerii. Muzica care se va auzi in timpul cinei va fi diferita de muzica pe care se va dansa. Daca este o petrecere mare, cum ar fi o nunta sau o aniversare, gandeste-te si sa angajezi un profesionist: poate un DJ sau o trupa care sa cante live.

5. Detalii gandite

Cele mai bune gazde au grija sa se gandeasca la toate detaliile care le-ar putea face placere invitatilor. Gazda perfecta ar servi un meniu format din mancarurile preferate ale invitatului de onoare sau sa decoreze spatiul petrecerii in culorile preferate alte acestuia. Toate lucrurile mici si aparent nesemnificative, cum ar fi o lista cu locurile fiecaruia sau un meniu cu o caligrafie deosebita vor fi foarte placute pentru invitati, iar adunate, vor face diferenta intre o petrecere banala si una de neuitat. Asa ca nu trece cu vederea peste micile detalii!

6. Mancare delicioasa

Nu este o petrecere daca mancarea nu este buna, asa ca nu trece cu vederea nici peste meniu! Nu conteaza ca evenimentul se desfasoara chiar si la o ora mai ciudata, cum ar fi 1:30 PM, tot ar trebui sa ai macar cateva gustari pentru oaspetii tai. Un platou cu branzeturi sau cruditati, si chiar si aripioare de pui picante sunt niste idei bune – depinde de ocazia evenimentului. Nu trebuie neaparat sa gatesti in casa, dar ai grija sa scoti tot ceea ce cumperi din ambalaj si sa le aranjezi frumos! Aspectul conteaza foarte mult.

7. Cocktail-uri formidabile

Fara alcool, dar mai ales cu, cocktail-urile au rolul de a relaxa oamenii si de a-i face sa se distreze. Ca sa nu stai toata noaptea sa faci bauturi pentru fiecare invitat, mai bine faci intr-un recipient mare la inceput un fel de bautura, din care invitatii se pot servi singuri. O alta optiune ar fi sa instalezi un bar si sa ii lasi sa isi faca singuri propriile bauturi, sau, cel mai simplu sa le pui la dispozitie sticle de vin. Preferabil ar fi sa ai si pahare potrivite, nu de plastic.

8. Un element neasteptat

Fie ca este o cabina fotografica in care invitatii isi pot face poze haioase, un spectacol live dat de un cantaret de jazz sau o masa intreaga intesata de deserturi delicioase, trebuie sa existe o surpriza la care invitatii sa nu se fi asteptat la petrecerea ta! Nu trebuie sa fie ceva nebunesc, doar ceva la care nimeni sa nu se astepte! Elementul surpriza este unul dintre lucrurile despre care invitatii tai vor vorbi si isi vor da mesaje in ziua urmatoare, asa ca nu te teme sa fii creativa.

9. Activitati de grup

Jocurile sunt perfecte; este simplu, ceea ce iti doresti este ca toata lumea sa faca ceva impreuna, ceva care ii va relaxa si ii va face sa fie mai prietenosi. Puteti incerca atat jocuri de societate mai vechi, cat si unele mai moderne. Ideea este ca lumea sa se distreze!

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle