Elemente fără de care o relație nu va funcționa, indiferent cât de mare este atracția fizică

Atracția fizică nu este suficientă pentru ca relația voastră să crească, să aveți stabilitate, siguranță și liniște.

Elemente fără de care o relație nu va funcționa, indiferent cât de mare este atracția fizică

Atracția fizică nu poate face minuni. Desigur, ea inițial vă aduce împreună, este un aspect important pe măsură ce timpul trece, condimentează relația. Dar atunci când apar problemele și emoțional nu sunteți împliniți în cuplu, atracția scade, deja își pierde din valoare, și libidoul este și el în cădere liberă. Sexul se întâmplă rar, este ultimul lucru pe care ți-l dorești. Deoarece pe listă sunt alte elemente esențiale fără de care cuplul vostru nu poate supraviețui.

Spațiul sigur

Un câmp de bătălie unde te simți atacată, neînțeleasă, te aștepți ca oricând să mai apară ceva care să îți tulbure echilibrul. La polul opus ai liniște, siguranță, relația ca un cocon unde te poți refugia când îți este greu. Spațiul emoțional unde te încarci în fiecare zi, unde pur și simplu te simți bine.

Aprecierea

Nemulțumirile, critica necontenită macină conexiunea emoțională, o diluează până la dispariție. Nu te simți apreciată pentru ceea ce faci sau pentru ceea ce ești. Permanent ți se cere și mai mult, și mai mult, fără să fie vorba despre armonizarea diferențelor dintre voi printr-o negociere sănătoasă. Cum să mai aibă valoare atracția fizică într-un astfel de mediu relațional? Pe când aprecierea, recunoștința te fac să te simți mai apropiată de partener, ba chiar alimentează atracția fizică dar și admirația. Când îți admiri partenerul îl valorizezi și mai mult, iar această prețuire se manifestă și verbal și comportamental.

Asumarea

Atracție fizică, fără asumarea relației și pașii firești ce decurg din asta, ajunge să fie în final doar o prietenie cu beneficii. Sau o semi-relație bazată pe simpla companie. Partenerul nu vrea să se simtă singur, nu îi place să fie singur, prezența ta umple acest gol. Și în același timp el nu își dorește și responsabilitățile relației. Vrea doar distracția, plecările, timpul împreună, în condițiile agreabile pentru el. Știe foarte bine cum stau lucrurile și minte conștient, îți prezintă o poveste care nu seamănă nicicum cu realitatea.

Sprijinul

Atracția e mare, sexul de calitate foarte bună. Râdeți împreună, aveți o mulțime de activități în doi, apoi cu prietenii, poate că vă cunoașteți și familiile. Dar când ai nevoie de sprijin, să te poți baza pe el cu ceva, se transformă în omul invizibil. Orice problemă apare, de orice natură, tu ești cea care trebuie să se ocupe. Dacă vrei să îl implici devine iritat, e deranjat. Dacă pune în act sprijinul cerut se comportă atât de rău, încât ți-ai fi dorit să nu îi ceri nimic. Cum să fie acesta un fundament sănătos pentru o relație împlinitoare de lungă durată?

Loialitatea…

… face parte dintr-un pilon important, ce susține puternic relația. Echipa este formată împreună cu tine, nu cu prietenii, nu cu familia din care provine. Asta nu înseamnă că nu își hrănește adecvat și aceste relații, nu le păstrează. Nu înseamnă că vă izolați de restul lumii, nici nu ar fi sănătos. Loialitatea presupune și prioritizarea relației, creșterea capitalului de încredere, securizarea emoțională.

Citește și:
Te simți pierdută și dezamăgită? Trăsături pe care să le cauți conștient la viitorul tău partener

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle