E amuzant, dar totuși ceva lipsește? Lecții importante pe care le înveți dintr-o prietenie cu beneficii

O prietenie cu beneficii pune din nou reflectorul asupra nevoilor tale emoționale și a dinamicii de cuplu. Uneori relaxat, uneori dureros...

O prietenie cu beneficii poate funcționa pe o durată limitată de timp. Apoi vrei tu mai mult, vrea el, și nu neapărat unul de la celălalt. Sau pur și simplu chimia dintre voi s-a consumat. Prietenia cu beneficii este utilă când ai chef doar distracție, știi că nu te poți implica emoțional și stabilești de la început acest aspect pentru a-ți păstra valorile ce țin de onestitate, transparență, comunicare, a nu răni intenționat pe cineva. Când vrei să trăiești pasiunea, atracția, fără să îți pui problema dacă vrea o relație, de ce nu te caută des. Să experimentezi crâmpeie de fericire și satisfacție. Și, desigur, toate acestea poartă propriile învățăminte. Deoarece prietenia cu beneficii poate fi inclusiv un soi de firimitură cu care încerci să-ți stăpânești foame de afecțiune.


Chimia nu e totul

Da, sexul e grozav, atracția maximă, te simți bine cu el, dar nu e suficient pentru a simți conexiunea emoțională după care la un moment dat începi să tânjești. Sigur că poate fi o conexiune intelectuală fabuloasă, îl admiri, o conexiune legată de hobby-uri sau interese comune, dar intimitatea emoțională să nu existe sau să fie de-a dreptul infimă. Și aici să rămână un gol pe care la un moment dat simți nevoia să îl umpli.

Nu merge să te minți

Acel gol tocmai menționat uneori e umplut cu mâncare, cu alcool, cu multă muncă, cu socializare în exces prin care te chinui să te convingi că ești fericită și te distrezi de minune. Când o prietenie cu beneficii nu se aliniază cu nevoile tale emoționale reale, poți să te minți cât și cum vrei, dar în final totul se întoarce împotriva ta. Deci dacă simți că îți dorești o relație asumată, serioasă, este posibil ca prietenia cu beneficii să fie acel bolovan legat de picior care te împiedică să înaintezi.


Șanse mici să se transforme în relație

Ți s-a întâmplat să te anunțe că a întâlnit pe cineva cu care își dorește să încerce o relație de cuplu, ceea ce înseamnă că voi doi nu mai puteți continua în calitate de prieteni de așternut? De ce în filme brusc pe bărbat îl lovește revelația că e îndrăgostit și vrea să-și petreacă restul vieții cu cea cu care făcea doar sex? Că e film, iar în realitate excepțiile sunt puține. El din prima nu te-a văzut ca pe o relație, ați demarat și continuat din alte roluri. Și fiind foarte convenabil cu genul acesta de aranjament la momentul respectiv nu era nici el disponibil emoțional.


Și dacă-i oferi luna de pe cer e la fel

Adică nevoia lui excesivă de atenție, de a fi lăudat, complimentat, de a fi mereu disponibilă și receptivă, umărul pe care să plângă, toate astea nu te ajută să treci cu el la etapa următoare, cea a asumării, indiferent cât de mult i le oferi. Și dacă dai niște pași în spate, nici nu vrei. Întrucât pentru el, cel cu tendințe clare spre narcisism, contează doar propria persoană și propriile lui nevoi.


Te menții în evitare

Dacă îți e foarte teamă să fii vulnerabilă, gândul de a suferi (din nou) din dragoste este paralizant, ai etichetat deja bărbații cât se poate de negativ (ca mod de apărare), o prietenie cu beneficii este tocmai plasturele peste o rană care trebuie îngrijită altfel. Îți creează spațiul acela comod în care nu te expui emoțional, faci și sex, ai și un soi de apropiere dar și distanța dorită. Ca atare rămâi într-un tipar care nu e sănătos pentru tine.


Citește și:
I-ai spus că îl placi și l-ai invitat în oraș? Avantaje și dezavantaje când faci tu primul pas

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle