Doi adolescenți au fost salvați de la înec cu ajutorul unei drone

Tehnologia a ajuns într-un stadiu pe care ni-l imaginam doar în filme, iar povestea celor doi adolescenți salvați de la înec cu ajutorul unei drone este un exemplul perfect.

Doi adolescenți au fost salvați de la înec cu ajutorul unei drone

Suntem înconjurați de diferite device-uri, toate menite să ne facă viața mai ușoară. Dincolo de posibilitatea de a comunica cu persoane de pe întreg globul, inteligența artificială a avansat atât de mult, încât există roboți care seamănă aproape perfect cu omul. Totodată, numeroase invenții se dovedesc a fi extrem de utile, iar un exemplu perfect este drona.

În Australia, doi adolescenți au fost la un pas de înec, însă ei au fost salvați cu ajutorul unei drone. Cei doi băieți au fost văzuți luptându-se cu valurile la aproape 700 de metri de țărm. În acel moment, salvamarii au decis că este mai indicat să trimită o dronă de salvare în loc să înoate până acolo.

Salvarii încă testau această dronă de salvare, însă a ajuns la băieți mult mai repede decât ar fi făcut-o cu o barcă. Din această dronă a căzut o plută gonflabilă, care i-a ajutat pe cei doi băieți de 15 și 17 ani să ajungă cu bine la mal.

A drone dropped a flotation device to two teenagers caught in a riptide off the Australian coast on Jan. 18, in what is being heralded as a world-first rescue. Off the coast of Lennox Head, 470 miles north of Sydney, Monty Greenslade and Gabe Vidler were a little more than a half-mile (1 km.) from lifeguards who were about to start training with the drones—equipped with a camera, rescue gear and six rotors, the Associated Press reports. After a friend raised the alert, a lifeguard piloted the drone to the swimmers and dropped a rescue pod minutes faster than lifeguards could have reached the pair by conventional means. It was the first drone rescue since last month, when the New South Wales state government invested $345,000 in drone technology for rescue and shark-spotting work. Video source: Surf Life Saving NSW

A post shared by TIME (@time) on


Această acțiune de salvare a fost o premieră, iar Jai Sheridan, cel care a manevrat drona a declarat că momentul a fost unul ireal: „Drona Little Ripper și-a demonstrat utilitatea, întradevăr, în această zi. Este un echipament extrem de eficient în salvarea vieților și este o plăcere să îl manevrezi.Mi-a luat doar două minute să îl lansez, să îl direcționez până la locație și să lansez la apa dispozitivul plutitor'

În luna decembrie guvernul de stat din New South Wales, locul unde s-a petrecut incidentul, a investit sute de mii de dolari australieni pentru achiziționarea acestor drone și se pare că ideea a fost una cu adevărat importantă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle