Destinații pe cale de dispariție pe care ar trebui să le vizitezi cât încă mai este posibil

Ne dorim să călătorim cât mai mult cu putință și să experimentăm cât mai multe culturi, cu toate că timpul nu ne permite întotdeauna acest lucru.

Ai fi surprinsă să afli că, în câțiva ani, nu vei mai avea ce să vizitezi din cauza încălzirii globale și a exceselor făcute de oameni.

Așa că grăbește-te, fă-ți valiza și pornește într-o nouă călătorie spre un loc pe care poate copiii tăi nu vor avea ocazia să-l vadă. Iată câteva destinații pe cale de dispariție.

Machu Picchu

Imperiul incaș se află în mare pericol din cauza vântului puternic, eroziunilor și bineînțeles a fluxului considerabil de turiști. Bucură-te cât mai poți de misticismul acestor ruine înainte să dispară.

Veneția

„Orașul plutitor' poate deveni în curând Atlantida. Din cauza multiplelor inundații și creșterii nivelului mării, Veneția este posibil să dispară până la finalul secolului. Așadar, nu mai aștepta și descoperă plimbările cu gondolele pe sub podul Rialto.

Marea Barieră de Corali

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume, unul dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, însă dispare chiar în timp ce citești acest articol. Din cauza încălzirii globale, dimensiunea barierei de corali s-a redus cu mai bine de jumătate în ultimii 30 de ani. Experții au prezis chiar că Marea Barieră de Corali ar putea să dispară complet până în 2030 dacă nu sunt luate măsuri concrete.

Taj Mahal

Din cauza numărului considerabil de turiști și a poluării aerului, una dintre cele 7 minuni ale lumii este pe punctul de a se prăbuși. Zvonurile spun chiar că în numai 4 ani, monumentul nu va mai fi accesibil vizitatorilor.

Seychelles

Destinația specifică lunilor de miere este în pericol să ajungă sub nivelul mării dată fiind eroziunea plajei și distrugerea coralilor. Întregul arhipelag de 115 insule împreună cu speciile oceanului Indian sunt pe cale de dispariție. Așadar, cu sau fără proaspătul tău soț, profită cât mai poți de acest paradis exotic.

Munții Michoacán, Mexic

În fiecare an, sute de milioane de fluturi monarch migrează din Canada până în Mexic. Aria protejată se întinde pe o rază de 322 de kilometri, accesul fiind permis publicului doar în anumite zone. Din cauza defrișărilor ilegale, fluturii vor dispărea, neavând adăpost. Nu rata experiența unică de a asista la zborul a mii de fluturi.

Timbuktu

Moscheele din Mali au fost construite între secolele 14-16 din lut. Nu este de mirare că, din cauza ploilor și a creșterilor de temperatură, lăcașele de cult au fost deteriorate.

Marea Moartă

În mod ironic Marea Moartă…. moare. De 10 ori mai sărată decât orice ocean al planetei, acest lac reprezintă o minune a naturii unde putem pluti la propriu. În ultimii 40 de ani, țările vecine au extras constant apă din Râul Iordan, singura sursă a Mării Moarte. În consecință, a secat considerabil, pierzând în medie 7 miliarde de litri de apă pe an.

Pompeii

Istoria se poate repeta oricând, orașul din Roma Antică putând fi distrus la o viitoare erupție a vulcanului Vezuviu. Exploreză cât încă nu este prea târziu frescele si casele vechiului oraș.

Petra

Orașul antic din Iordania este și el grav afectat nu doar de climă, cât și de repetatele atingeri a zidurilor de către turiști. Considerat unul dintre cele mai celebre situri arheologice din lume, Petra este unic datorită templelor săpate direct în stâncă.

Insulele Galapagos

În 1835, insulele Galapagos au reprezentat o sursă de inspirație pentru Charles Darwin. Astăzi, din cauza poluării masive, iguanele, țestoasele și întregul ecosistem al insulei sunt în pericol.

Citește și:
10 destinații perfecte pentru o vacanță alături de prietena ta cea mai bună

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro