Nu ai mai ieșit la întâlniri de ceva vreme. Glumești cu prietenele și spui că ai uitat cum se face asta. Îți dorești mult o relație, iar ideea de a sabota chiar tu un potențial deznodământ fericit adaugă și mai multă presiune. Ești foarte vigilentă la ceea ce faci și îți crești gradul de anxietate. Sau nu ai încredere în tine, pur și simplu ai uitat cine ești, cât ești de valoroasă și ești nesigură în interacțiunea cu un bărbat. Conștientizează-ți reacțiile și analizează ce fel de gânduri le-a determinat.
Îți ceri scuze continuu
Este minunat să fii politicoasă, dar nu trebuie să îți ceri scuze și pentru aerul pe care îl respiri. Oare ți-ai zis că vrei să lași o impresie bună, de femeie educată? Te temi să nu îl deranjezi cu ceva și ca atare să te respingă? Prin ce alte modalități mai sănătoase poți demonstra ceea ce ai în minte? Care ar fi cu adevărat greșelile majore ce l-ar face să se retragă?
Îi verifici starea de spirit
Observi că nu este atât de energic și spumos cum ți-ai dori. Te gândești că de fapt nu te place și nu ar vrea să fie acolo cu tine. Ce dovezi ai în sensul asta? E credința ta logică și rațională? El ar mai fi cu tine în locul respectiv dacă nu și-ar dori? În loc să îți faci multiple scenarii sau să pui întrebări ce par deja o sentință, poți să îi reflectezi mai simplu: observ că nu ești într-o formă maximă, s-a întâmplat ceva, vrei să vorbim despre asta? Poate că a avut o zi grea la birou și i-ar face bine să se descarce. În același timp te poți lovi de un refuz, fără să aibă legătură cu tine. Mulți bărbați stau ei cu emoțiile lor și nu le ventilează în exterior.
Îi pui foarte multe întrebări
Mai ceva ca un interogatoriu al serviciilor secrete, tirada de întrebări îl poate face să se simtă inconfortabil, să fie prea intruzive pentru primele întâlniri, fără să îl lase pe el să se descopere treptat în fața ta. Dorești să controlezi contextul și să îți liniștești acea voce interioară care vrea să se asigure că de fapt nu e un om rău care vrea să te rănească și cu care doar să îți pierzi timpul.
Cum vrei tu…
E frumos ca el să organizeze întâlnirile, să fie proactiv. În același timp, atunci când vine cu anumite propuneri sau verifică cu tine variante de activități, locuri, brusc parcă nu mai ai nicio părere. Cum vrei tu devine un lait motiv, o frază repetitivă ce transmite nesiguranță sau îl va determina pe el să își facă propriul scenariu în care nu te interesează și nu ești implicată.
Persecuția
Multe lucruri pe care le spune le iei personal sau cauți și despici firul în patru, evident prin întrebări poate deloc prietenoase, ca să identifici o potențială ostilitate din partea lui. Te temi că râde de tine, nu te ia în serios, te transformă în subiect de batjocură, vrea să profite de tine.
Citește și:
Partenerul îți spune că nu (mai) are încredere în tine? Ce comportamente este necesar să remediezi
Foto: PR