De ce un bărbat te părăsește deși știi bine că încă are sentimente pentru tine

Da, partenerul te părăsește chiar dacă încă este atașat emoțional de tine. Unele motive au legătură doar cu el, altele țin de satisfacția în relație.

De ce un bărbat te părăsește deși știi bine că încă are sentimente pentru tine

Mereu ai spus că iubirea învinge totul. Doar că viața sau dinamica relațională este mult mai complicată decât atât, și sentimentele nu sunt suficiente pentru a menține un cuplu. Da, partenerul te părăsește chiar dacă încă ține la tine sau vorbim despre dragoste în adevăratul sens al cuvântului. Ai tendința să te învinovățești pentru asta? Uită-te ce are legătură cu partea ta de responsabilitate în relație sau cu a lui.

Triunghiul amoros

El, tu, soția sau iubita lui cu care e împreună de mulți ani. Sperai să o părăsească pentru tine. O vreme ai acceptat situația, dar apoi ai pus piciorul în prag și i-ai impus să aleagă. Iar tu nu ai fost cea aleasă. Probabil vei spune că cealaltă a câștigat. Doar că aici nu este vorba despre o competiție și va fi și mai dureros pentru tine dacă privești lucrurile așa. Cum se poate să iubești două persoane în același timp? Ei bine, pot fi grade diferite de atașament, variațiuni ale sentimentelor în diferite etape. Să simți fluturi în stomac față de o persoană, iar față de alta să ai loialitate plus o iubire mai matură.

Autoliniștirea

Pe scenariul anterior, tocmai pentru că nevoile lui emoționale nu sunt împlinite acasă, caută în mod disfuncțional soluția în exterior. Dacă acasă nu mă simt apreciat, iubit, nu primesc atenție sau sex le iau din altă parte. Și începe relația în paralel, ce implică un anumit grad de emoție. Doar că atunci când partenera oficială află și decide totuși să își salveze relația, sau începe și se poartă mai bine, bărbatul revine cu totul către ea.

Dovada de omenie

Sună a contradicție? Te vede că suferi enorm și știe cât se poate de bine că el nu îți poate oferi ceea ce ai nevoie și îi ceri. Lui îi este confortabil, mai puțin când vă certați, îi aduci reproșuri și se simte presat. Iar într-un moment de luciditate realizează că ceea ce se întâmplă este o tortură pentru tine, iar comportamentul lui cât se poate de incorect. Ca atare se retrage el, deoarece tu nu ai puterea să o faci.

Prea multă responsabilitate

Viața ta e complexă cu un program solicitant, poate și un copil? Nu vrei să stai cu chirie sau într-un apartament mic, iar viziunea ta despre viitor implică ambiții și efort aferent? Acest partener are sentimente pentru tine, dar ideea de responsabilitate sau efort îl îngrozește. Mai degrabă și-ar dori ca lucrurile să fie simple, să se așeze de la sine, iar confortul să vină din cer, fără ca el să se agite în vreun fel.

Teama de angajament…

… ai putea spune că deja este clasică. Are la activ o căsnicie eșuată, iar el își dorește sincer o relație, doar că una ceva mai relaxată. E singur de foarte mulți ani și a uitat cum e în relație? Se teme să nu se piardă pe el, masculinitatea, libertatea sa.

Nevoile lui nu sunt împlinite

Da, poate să fie cu totul în relație, fără temeri sau bagaje emoționale, dar să fie atât de epuizat pentru că nu primește din partea ta ceea ce are nevoie încât alege despărțirea. Certurile sunt din ce în ce mai greu de dus, gelozia pune la îndoială capitalul de încredere, tandrețea este înlocuită de răceală și senzația de a fi folosit produce indignare.

Citește și:
De ce sexul de calitate nu este suficient ca să mențină sau să construiască o relație de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle