De ce suferința din dragoste poate fi unul dintre cele mai bune lucruri care ți s-a întâmplat

Suferința din dragoste îți aduce lecții prețioase despre relații, bărbați și propria persoană. Doar să fii deschisă să le primești...

Despărțirea și suferința din dragoste pur și simplu îți zdrobesc inima. Suferința este intensă, poate ai avut nevoie de ani sau luni bune ca să îți revii. Parcă nu mai ai încredere în nimeni, ai senzația că bărbații de calitate nu mai există pe suprafața Pământului. Când întâlnești pe cineva ai tendința de a-i căuta continuu defecte, astfel încât să te pui la adăpost, să fii în gardă, în cazul unei noi calamități emoționale. Da, despărțirea aduce cu sine o serie de comportamente extrem de precaute, însă suferința din dragoste are și o serie de efecte pozitive care te vor ajuta în viitoarele relații.


Îți schimbi perspectiva…

… asupra propriei vieți. Observi că te poți descurca și singură financiar, că statutul de divorțată sau singură la o anumită vârstă nu e chiar nu stigmat. Că e ok să nu fii în rând cu lumea și că presiunea socială nu îți aduce nimic bun. Decât singură în doi și nefericită, mai bine relaxată, cu o stare de bine investind în tine din toate punctele de vedere. Erai depedentă de el? Înveți treptat să te descurci prin propriile forțe, îți crește încrederea în tine. Iar în contexte mai delicate poți cere ajutorul prietenilor, familiei de origine, nu nepărat partenerului de viață care nu mai este neapărat singurul tău sprijin.


Exersezi modestia

În cuplu discutăm despre alte posibilități financiare, până la urmă se reunesc două venituri. Așa că poate aveați o casă mai mare, mașini și haine mai scumpe etc. Plus statutul de a fi cu cineva. În urma despărțirii situația se poate schimba, dacă nu neapărat financiar, cel puțin social și emoțional. Înveți să nu mai privești oamenii de sus, dacă în trecut a fost valabil, și să te bucuri efectiv de ceea ce ai. Trăiești momentul prezent cu micile bucurii pe care le aduce.

Experiența de viață

Ai trecut prin multe și e în folosul tău să iei ceva informație de acolo, să privești și spre tine cu sinceritate și luciditate. Care au fost comportamentele tale care l-au îndepărtat? Erai cicălitoare, geloasă? Nu îi ofereai suficientă libertate? Care au fost acele reproșuri pe care ți le-au adus mai toți foștii tăi parteneri de cuplu? Nu îi acceptai copilul și intrai în competiție cu el? Ce resurse ai folosit după fiecare despărțire? Ți-ai tot repetat că se va schimba de dragul tău?


Dovada că nu poți controla chiar tot

Nimeni nu intră în relație cu scopul de a se despărți. Iar uneori tocmai din această frică poți avea tendința de a avea diverse comportamente de control. Ești extrem de restrictivă, celălalt trebuie să spună permanent fiecare pas pe care îl face, îi verifici e-mailul, conturile de social media, telefonul. Și iată că orice ai întreprins deznodământul a fost exact teama ta cea mai mare. Ce înveți de aici? Că nu depinde de tine tot, că te poți bucura de călătoria emoțională a relației fără amenințarea căderii drobului de sare.


Citește și:
Nu ai nevoie de nimeni și nu ceri niciodată ajutorul. Ce răni emoționale ascunde această independență extremă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle