E frumos să te îndrăgostești. Cine nu-și dorește asta? Dar pandemia ai senzația că-ți pune piedici. Da, momentan nu prea ai unde să ieși să cunoști oameni noi. Sunt deschise parcurile, muzeele, dar nu poți socializa la festivaluri, cluburi ori pe plajă. Noile reglementări pentru propria noastră siguranță ne-au afectat stilul de viață, iar impactul la nivel de dating este că multă lume a migrat în online. Prietenii cu iz de flirt pe Facebook, Instagram, ori acțiune țintită pe aplicațiile de dating. Ironic, tot ce se întâmplă acum lucrează în favoarea ta.
Crezi că știi ce vrei cu adevărat?
Câteva luni ai stat singură în casă. Ori izolată cu părinții, dar nu simți că te-a ajutat prea mult, ci dimpotrivă. Pentru că nu ai mai avut stilul de viață alert cu care ai fost obișnuită, ai dat nas în nas cu emoțiile și nevoile tale. Joaca la telefon sau prin mesaje cu bărbatul cu care făceai sex ocazional parcă nu este de ajuns. Dacă până acum nu îți puneai problema unei relații serioase, ideea a început să-ți surâdă din ce în ce mai mult. Simți că ai nevoie de ceva mai mult? Indiferent care este răspunsul, important este să fie unul onest.
Motive nesănătoase să te îndrăgostești
Vrei pe cineva alături, visezi să te îndrăgostești. Ești sigură că alegerea asta are baze solide și sănătoase? Dacă ai ieșit dintr-o relație nu cu mult înainte de pandemie, poate ți-e dor de ideea de cuplu, de stabilitate, de apartenență. Iar noul bărbat din viața ta să umple acest gol. Să fiți împreună pentru că vrei o relație, nu neapărat pentru că îl vrei pe el. În același regim este și teama de singurătate, accentuată de izolare și distanțarea socială.
Te îndrăgostești fără să te vezi în realitate
Pornim de la premisa că ți-ai revenit după relațiile anterioare și nu vrei pe cineva doar ca să dai bine în societate, sau să nu mai petreci sfârșitul de săptămână singură. Așa că ai virat în online pentru a cunoaște diverse persoane, din care să selectezi bărbatul potrivit pentru tine. Avantajul este că distanțarea socială a creat premisele pentru comunicare și conectare emoțională. Nu v-ați întâlnit și ați ajuns la așternut imediat, lucru care de multe ori sabotează potențiala relație. Deși nu sunt rigori bătute în cuie în acest sens. Ați stat de vorbă ore în șir, v-ați cunoscut și s-a creat o apropiere fără să vă vedeți față în față, poate doar pe video. Ești entuziasmată de modul în care rezonați, comunicați, de trăsăturile sale morale, elemente de bază când ne referim la o relație de cuplu.
Noul Cupidon pandemic
Cu economia în prăbușire, oameni internați cu Covid, decese, cine se gândește că poate ieși și ceva bun din pandemia asta? La nivel evolutiv, istoria ne-a demonstrat că, în mod cert, în situațiile grele omul se descurcă și supraviețuiește alături de cineva, nu de unul singur. Pericolul fiind și cel care ne impulsionează acum să facem copii, pentru a ne perpetua genele. Mecanism de supraviețuire amprentat bine de Mama Natură. Iar dacă înainte erau grozave relaționările ușurele, fără implicații și responsabilități, acum, într-o situație de stres general și risc, ne dorim un partener. Un om care să ne accepte vulnerabili, dar alături de care să fim mai puternici, și să ne simțim în siguranță.
Tu știi cine a fost Cupidon?
Citește și:
Ați hotărât să aveți o relație serioasă? 8 lucruri care trebuie obligatoriu discutate
Foto: PR