De ce înșală femeile? Dar bărbații? Asemănările sunt mai multe decât diferențele

Crezi că te înșală partenerul de cuplu sau tu ai tendința de a fi infidelă? În spate se află mai mult decât doar atracție sexuală.

De ce înșală femeile? Dar bărbații? Asemănările sunt mai multe decât diferențele

Spui că tu nu ai fi niciodată tipul de persoană care înșală? Consideri că bărbații fac mai mult asta decât femeile? Până la urmă nu contează cine e mai infidel, ci care sunt acele motive pentru care monogamia este încălcată. Iar aici nu vorbim despre celelalte tipuri de infidelitate, ci despre cea clasică sexuală. A înșela devine o alegere, indiferent de scuzele pe care le găsește persoana care face asta.

Motivul de a pleca

Ani mulți împreună, un oarecare grad de confort, obișnuința, o iubire care s-a transformat în prietenie fără componentă sexuală. Relația s-a degradat treptat și nu s-a intervenit la timp. Ca atare despărțirea este următorul pas pe care niciunul nu are curajul să îl facă. Infidelitatea devine biletul de plecare, mai ales dacă este cunoscut faptul că partenerul nu va trece niciodată peste asta. Și cel căruia i se oferă ocazia înșală, dar fără perdea. Ca și cum își dorește să fie prins și să existe motivul care să încheie irevocabil relația.

Lipsa conexiunii

Relația poate că a fost una de lungă durată sau medie, 2-3 ani. Ai spune că în acest timp cei doi și-au construit relația, s-a creat o conexiune emoțională puternică. Dar au stat împreună din teama de singurătate, s-au agățat de relație pentru că își doreau teribil una. Fundamentul nu era unul solid și nici cel puțin unul nu a investit suficient. Încă mental, emoțional era prins într-o fostă relație sau căsnicie, fusese atât de rănit în trecut încât acum era foarte detașat și nu se putea conecta cu nimeni, nici măcar cu sine. Dădea dovadă de un grad extrem de egoism și se vedea doar pe el, nevoile lui, nu și pe partener și ce și-ar dori acesta. Era prezent fizic în cuplul actual, dar nu și sufletește. Drept consecință, rădăcinile cuplului nu erau unele adânci încât să reziste tornadei tentației.

Lipsa iubirii

Să trăiești într-un climat arid emoțional e foarte deprivant. Și bărbații și femeile au nevoie să se simtă iubiți, importanți, văzuți, ascultați, înțeleși, acceptați, valorizați. Dacă o perioadă lungă aceste nevoi nu sunt împlinite, când apare cineva care brusc umple cupa emoțională cu gesturi care hrănesc aceste nevoi… până la infidelitate mai e un pas.

Varietatea

Pare că acasă totul e bine și nici nu concepi să ieși din relație. Într-un context de cuplu împlinit, cu un grad înalt de satisfacție, de ce mai apare infidelitatea? Pentru că este vorba despre altcineva, despre o dorință latentă de varietate, de a diversifica. Câteodată mai poate fi și situațional. Se oferă ocazia unei aventuri, cel care înșală știe că nu există nicio amenințare la adresa cuplului, nu se poate afla, nu va mai vedea niciodată persoana cu care înșală și o face.

Furia…

… este un motor pentru comportamente ce ulterior sunt regretate, aduc vinovăție sau sunt văzute ca o descărcare, uneori o veritabilă răzbunare. Iar a te culca cu altcineva poate fi o formă de a plăti polițe.

Citește și:
Cum să arăți că ești interesată de cineva fără să te temi că ești insistentă sau te faci de râs

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle