De ce este o idee foarte bună să locuiți împreună, chiar dacă nu aveți planuri de căsătorie

Cochetați cu ideea să locuiți împreună? Este o variantă optimă ce testează compatibilitatea, indiferent dacă aveți sau nu planuri de viitor mai consistente.

De ce este o idee foarte bună să locuiți împreună, chiar dacă nu aveți planuri de căsătorie

Să locuiți împreună e un lucru la care vă gândiți din ce în ce mai des. Poate cochetați cu căsătoria sau poate că fluturii din stomac vă trimit în această zonă a coabitării fără să luați în calcul un plan consistent de viitor. Indiferent de opțiune nu aveți niciun motiv să nu dați frâu liber intențiilor romantice, care până la urmă vă aduc împreună, vă testează relația și pe voi.

Vă cunoașteți mai bine


La întâlniri ați dat ce-i mai bun din voi, tu ai fost cochetă și el pedant. Ați dormit pe rând la fiecare acasă și ați avut grijă să vă comportați adecvat. Când locuiți împreună ajungeți să vă vedeți în toate ipostazele, să observați cum colaborați într-un mediu comun în care fiecare dintre voi are drepturi dar și responsabilități. Cum negociați, cum sunteți deschiși la nevoile celuilalt, vă respectați spațiul, limitele și în ce măsură permiteți integrarea reciprocă completă în propria existență.

Gestionarea banilor…

… va fi o provocare sau o binecuvântare. Discuțiile despre bani reprezintă una dintre cauzele despărțirii sau divorțurilor. Prin urmare vă antrenați în ceea ce privește împărțirea bugetului, și, de asemenea, este o foarte bună ocazie de a fi prosperi în doi. Suma e diferită când în casă sunt două salarii, nu unul. Puteți călători mai mult, economisi mai mult ori puteți face investiții pe care nu vi le permiteați singuri, de exemplu o casă.

Creșteți intimitatea

Veți dormi în fiecare seară împreună. Gătiți împreună în timp ce stați de vorbă și povestiți ce vi s-a întâmplat peste zi sau lucruri care vă pasionează. Vă conduceți dimineața sau vă întâmpinați seara când sosiți acasă. Vă cuibăriți la un film, bricolați pentru căminul vostru. Exersați angajamentul, intimitatea emoțională.

Vă împărțiți responsabilitățiile

Studiile spun că acele cupluri care împart echitabil treburile gospodărești sunt mult mai fericite decât cele unde doar unul este încărcat. La început poate îți vine să faci tu totul, să îl răsfeți de drag. Să te comporți ca o gazdă exemplară din moment ce el este un musafir la tine acasă. Dar când locuiți împreună, sunteți zilnic în aceeași casă, situația se schimbă. Mai ales când vii la 9 seara obosită de la serviciu. Stabiliți cine plătește facturile, cum procedați cu cumpărăturile, negociați vizitele prietenilor și familiei în funcție de starea de spirit și cât sunteți de epuizați la finalul zilei.

Simulare de viitor

Dacă tragem linie locuitul împreună poate fi chiar o simulare pentru căsătorie, doar că fără acte. Realizați ce e mai important: relația cu partenerul sau hârtia. Ce s-ar schimba dacă oficializați la primărie, în afară de numele de familie? O reflecție constructivă, mai ales dacă unul dintre voi este hotărât să nu se căsătorească. Poate a fost și nu mai crede în instituția căsătoriei, ori actul i se pare inutil, că nu el reprezintă relația. Cât de dispusă ai fi să renunți la visul tău de rochie albă și ceremonie, petrecere, doar pentru a fi cu el, pur și simplu?

Citește și:
Dovezi că partenerul tău de cuplu este workaholic

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle