De ce a fi singură este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru tine

Să fii singură poate aduce bucurie, împlinire, relaxare și să fie o etapă valoroasă din multiple puncte de vedere.

De ce a fi singură este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru tine

Să fii singură a fost și poate încă este în unele locuri un statut destul de stigmatizat. Deoarece valoarea femeii a fost multă vreme asociată cu partenerul pe care îl are alături. Și cu cât era el mai de succes, așa și femeia era mai bine văzută în societate. Însăși a fi logodnică sau soție era un plus, indiferent cât de fericită sau nu era relația respectivă. Astăzi independența femeilor a adus și posibilitatea de a refuza parteneri, de a nu mai exista căsătorii aranjate și de a fi singură dacă așa ai chef, și e ceea ce ai nevoie pentru tine.

Nu te interesează jumătățile de măsură

Nu aștepți partenerul perfect, un Făt-Frumos din poveste care nu există în realitate. Ci doar nu vrei să faci compromisuri pe care nu le poți duce, a fi cu cineva doar de dragul companiei. Vrei o persoană compatibilă cu tine, alături de care să te simți bine, împlinită, să construiți împreună o viață frumoasă. Și îți iei timp pentru a da șanse celor care candidează la această poziție.

Copiii…

… nu sunt o presiune când ești singură deoarece poți medita la acest aspect doar tu, fără interferențe din partea partenerului. Chiar vrei să fii mamă? În ce condiții? Ce vrei să faci până atunci în viața ta? Cum să fie partenerul pe care să îl vezi tatăl copiilor tăi? Dacă ai probleme și nu poți rămâne însărcinată, e în regulă pentru tine să încerci fertilizarea in vitro? Ai adopta un copil? Chiar și singură sau în doi?

Tu, tu, doar tu

Când ești în cuplu te uiți și la nevoile celuilalt, negociezi cu el, deciziile sunt luate împreună. Singură te raportezi la tine și atât. Și poate fi eliberator dacă există niște lucruri pe care vrei musai să le tai de pe listă și ar fi mai greu când ești în cuplu. Atenție totuși ca această focusare exclusivă pe sine să se oprească atunci când intri într-o relație. Atenție și la focusarea exclusivă pe sine în ceea ce privește interacțiunile cu prietenii tăi. Cel mai probabil aveți enorm de multe lucruri în comun și conexiunea dintre voi este foarte puternică, de aceea și prietenia a rezistat în timp. Dar chiar și așa, și cu ei va trebui în unele situații să cădeți de acord asupra unui numitor comun.

Mai puțină autoliniștire

Când ești singură și foarte mulțumită de statutul tău, sunt mai puțini agenți stresori. Ceea ce te poate ajuta dacă vrei să faci o schimbare mare de comportament, care comportament funcționa până acum ca o variantă de a-ți calma emoțiile negative. Fumai în exces, mâncai mult tot felul de prostii sau chiar și mâncare sănătoasă, realizai târziu că s-a înmulțit numărul paharelor de alcool. Să renunți complet la acest mecanism de autoliniștire e o luptă serioasă pe care e dificil să o dai când ești în cuplu și relația are probleme, partenerul nu este complet asumat sau și el are obiceiurile de care vrei să scapi.

Citește și:
O relație sănătoasă de la început? Ce e indicat să faci chiar dacă încă nu v-ați oficializat relația

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle