Dacă aceste 6 caracteristici îți descriu relația, atunci aceasta va dura cu siguranță

Munca de echipă este cea care ne ajută să avem mai mult succes și asta este valabil chiar și în cazul relațiilor.

Dacă aceste 6 caracteristici îți descriu relația, atunci aceasta va dura cu siguranță

Capacitatea de a lucra în echipă este o caracteristică importantă pentru orice loc de muncă, însă probabil știai asta deja. Interesant este cum munca de echipă e esențială și într-o relație, studiile demonstrând acest lucru. Cuplurile care încep o relație comportându-se ca o echipă au șanse mai mari să reușească împreună în tot ce își propun față de cele care acționează individual.

Având în vedere acest lucru este esențial ca tu și partenerul tău să acționați ca o echipă și, dacă vrei să știi cum arată o echipă perfectă, citește aceste caracteristici:

1. Amândoi știți să faceți un compromis

Compromisul este foarte important într-o relație și determină modul în care voi acționați ca echipă. Astfel, chiar dacă faci un compromis 90% în favoarea partenerului tău, este esențial să te bazezi pe faptul că el știe acest lucru și că va compensa în alte momente. Practic, în acțiunile voastre trebuie să existe un echilibru. Totodată, pentru a te asigura că amândoi sunteți fericiți trebuie să vă întrebați ce anume suntem dispuși să acceptați și ce nu. Membrii unei echipe sunt sinceri în privința acestor lucruri și sunt dispuși să își controleze emoțiile atunci când renunți la ceva.

2. Sunteți atenți la dispozițiile și stările fiecăruia

Nu ai nevoie să citești gândurile partenerului, însă nici nu este bine să presupui ce simte el. Pentru a rezolva orice problema, cel mai bine este să comunicați deschis și să expuneți variantele favorabile pentru amândoi înainte de a lua o decizie, indiferent de ce este vorba.

Acest lucru este valabil și în cazul partenerului tau, ceea ce înseamnă că cel mai bun mod în care vă puteți da seama că ceva este în neregulă, este să fiți atenți la schimbările de dispoziție. Dacă simți că partenerul tău este schimbat, îl poți întreba dacă există o problemă și cum îl poți ajuta. În felul acesta îi arăți că ești aproape de el și ești dispusă să afli mai multe despre el.

3. Treceți ușor peste conflictele mici

De câte ori nu se întâmplă să ne enervăm din cauza unor lucruri mărunte? Este inevitabil și trebuie să știi că astfel de situații apar în orice relație. Ce este cu adevărat important însă este cât de repede reușiți să treceți peste aceste momente. Dacă nu puteți sta supărați unul pe altul prea mult timp și încercați mereu să reparați situația cât mai repede posibil, atunci relația voastră are mari șanse să reziste de-a lungul timpului.

4. Vă respectați timpul petrecut individual

Într-o relație sănătoasă este esențial să petreceți și timp separat. Asta înseamnă că trebuie să aveți un timp în care să faceți singuri orice aveți nevoie. În felul acesta vă dați seama ce vă place să faceți atât individual, cât și în relație, iar asta ajută la dezvoltarea relației, cât și a voastră personal.

Totodată, este important să stabiliți împreună ce program aveți, mai ales dacă locuiți deja împreună. Țineți cont de dorințele fiecăruia și respectați-vă reciproc planurile pentru o relație fericită.

5. Nu tolerați comentariile negative

Atunci când sunteți membrii unei echipe, nu veți tolera cuvintele răutăcioase, nu? Ei bine, acestea nu ar trebui să existe nici în relația voastră. Dacă tu îi atragi mereu atenția doar asupra lucrurilor negative, atunci partenerul tău va crede că ceva este în neregulă în relația voastră. Uitați de comentariile negative și încercați amândoi să vorbiți despre ceea ce vă deranjează și, în plus, încurajați-vă reciproc. Trebuie să aveți încredere unul în celălalt și atunci când aveți o zi proastă să vă îmbunătățiți dispoziția prin amintirea calităților care vă fac atât de speciali.

6. Nu țineți un scor

Atât tu, cât și partenerul tău faceți și veți face în continuare greșeli. Este normal și asta se întâmplă în orice relație. Ce determină însă viitorul vostru împreună este modul în care reacționați. Dacă numărați câte greșeli a făcut fiecare și, de exemplu, vă reproșați că unul din voi a iertat mai mult, atunci reacționați complet greșit. Același lucru este valabil și atunci când vă gândiți la reușitele voastre individuale. Ar trebui să vă încurajați și nu să concurați unul împotriva celuilalt.

Citește și:
Semnele care arată că ești într-o relație puternică, chiar dacă tu nu crezi acest lucru

Foto: Instagram (@sazan)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle