Cum te ajută în cuplu să fii o persoană pozitivă

Să fii o persoană pozitivă are un impact benefic asupra întregii tale existențe, iar în cuplu e o resursă importantă.

Cum te ajută în cuplu să fii o persoană pozitivă

Toată lumea spune despre tine că ești o persoană pozitivă, iar aceasta este impresia care ți se transmite și la o primă întâlnire. Apropiații te văd ca pe un soare ce strălucește blajin, ca pe o baterie care încarcă și redă zâmbetul. Lesne de înțeles că le face mare plăcere să petreacă timp în compania ta. În cuplu nu ești dominată ușor de gândurile negre, nu faci scenarii catastrofale, iar uneori îți folosești pozitivismul în mod conștient drept resursă.

Nu ratezi ocazii

Nici vorbă să fii temătoare. Desigur, nici o extremă de impulsivitate sau lipsă de responsabilitate, ca un fluturaș boem, nu te caracterizează. Ești pozitivă și dispusă să evoluezi de una singură și alături de partenerul tău, astfel încât nu lași să treacă neexploatate ocaziile ce vă pot susține în acest sens. Îți place să setezi obiective alături de partener, și chiar dacă sunt dificile și drumul anevoios, nu pierzi din vedere recompensa, ceea ce veți câștiga la finalul acestui parcurs.

Ești mai rezilientă

Nu te pierzi în mlaștina negativității, îți cunoști atuurile interne, pe cine te poți baza ca resursă externă și ce a funcționat în trecut când ți-a fost greu. Așa că ai un set puternic de abilități de a face față contextelor tensionate, dificile, și nu îți vine să fugi la primul hop din relație. Iar partenerul se poate baza pe tine din plin să îți păstrezi calmul și luciditatea când el este copleșit și are nevoie de un timp să se regleze.

Creativitatea…

… te ajută când e vorba de joc și spiritul ludic. Știi că și oamenii mari trebuie să se joace în felul lor pentru a se relaxa și curăța de tot stresul cotidian. Iar modalitățile de petrecere a timpului liber sunt variate. Inventezi sau te gândești la tot felul de lucruri pe care le propui și v-ar putea descreți frunțile. De asemenea ești deschisă și la sugestiile partenerului, fără a fi prinsă în capcana rigidității, și în același timp în acord cu nevoile tale pentru a spune nu, a seta limite atunci când este cazul. Creativitatea te ajută și când aveți de negociat soluția unei probleme în cuplu.

Conectarea emoțională

Pozitivitatea te face să fii preferată atât în grupurile de colegi de la serviciu, cât și în cele de prieteni, inclusiv prieteni dobândiți prin intermediul relației cu partenerul. E o trăsătură care nu se potrivește nicicum cu izolarea, ci cu socializarea și un mediu social bogat. Nu toate aceste relații vor fi foarte apropiate, intime emoțional, dar din ele se pot alege unele care să presupună conectare emoțională autentică, relații de calitate. Conectare de care nu fugi nici în relația ta de cuplu.

Ești structurată

Latura pozitivă are în spate și o corectă igienă a vieții emoționale interne, dar și a stilului de viață de zi cu zi. Ai un plan atent conceput al grijii de sine pe care îl urmărești constant și îl îmbunătățești cu noi valențe atunci când consideri că este necesar. Iar viața ta în general este bine pusă la punct.

Citește și:
Tatonezi o nouă relație de cuplu? Trăsături aparent încântătoare, dar care sunt semnale de alarmă importante

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle