Cum știi că partenerul tău vrea doar beneficiile din relație, nu și responsabilitățile

Beneficiile din relație sunt minunate, dar când vine vorba despre asumare el face câțiva pași înapoi. Câteva elemente în funcție de care să îți evaluezi cuplul.

La început orice relație pare minunată, foarte ușor de dus. Ai spune că totul merge de la sine. Dar când ieșiți din luna de miere relațională dați piept cu realitatea. Și anume că o relație de cuplu implică muncă multă, iar asta vine la pachet și cu disconfort. Oare acest disconfort îl simți doar tu, din plin, dar pentru că ai senzația de singurătate în doi? Partenerul tău vrea doar beneficiile din relație, nu și responsabilitățile aferente?


Cere lucruri din afara statutului oficial

Vrea să aibă călcate și spălate hainele pe care le are la tine. Să fie mereu mâncare gătită în frigider, deși nu gătiți împreună sau nu merge cu tine la cumpărături. Nu contează programul tău sau dacă ai timp să faci toate astea. Nu locuiți împreună, însă dorește să îl ajuți la el acasă la toate treburile casnice ca și cum domiciliul tău este acolo. Îți cere explicații pentru modul în care îți cheltui banii, te ceartă pentru unele achiziții pe care el le consideră inutile, deși nu aveți un trai în comun și banii organizați ca într-o familie. Desigur, totul fiind valabil pentru tine. Dacă îi aplici același tratament se înfurie teribil.


Disponibilitate permanentă

Când vrea să ieșiți în oraș tu trebuie să fii gata imediat, ca scoasă din cutie. Are chef de stat în casă la filme? Ești pernuța lui preferată. E trist și are nevoie să se ventileze? E necesar să lași orice și să mergi să îl asculți, să îl consolezi. Însă dacă tu ai nevoie să te ajute punctual cu ceva, nici vorbă să se poată. O face incomplet sau deloc, încât e necesar să apelezi la alte persoane. Ai avut o zi proastă? Vrea să fii cu zâmbetul pe buze, o companie strălucitoare, că altfel îi strici starea de spirit.


Istoricul lui relațional

Ați discutat despre fostele relații și e destul de interesant cum toate se opreau în același punct. Spunea că ele cereau prea mult și i se părea că e necesar să depună un efort prea mare. Că erau disperate și toate voiau să se mărite, să facă copii sau să se mute împreună cu el. În final se ajungea la despărțire când femeile respective doreau un grad mai mare de asumare, de angajament din partea lui.


Jumătăți de măsură

Cu teoria stă destul de bine. La începutul relației ți-a spus cum își dorește o relație de cuplu serioasă, că nu mai are chef să se joace. Iar anumite comportamente de-ale sale chiar îi probează spusele. Însă multe lucruri le face incomplet. E ok să petreceți timp împreună, să mergeți în vacanțe, să dormiți majoritatea nopților la el sau la tine, dar nu să locuiți oficial împreună. Poate că mergeți în vizite la părinții lui, dar când vine vorba despre ai tăi se sustrage cât se poate de mult. Ieșiți cu prietenii lui, cu ai tăi zice că se plictisește sau găsește motive să nu te însoțească.


Viitor incert

Planurile pe termen foarte scurt sunt în regulă, dar planurile pe termen lung sau mediu nu există sau discuția se termină cu o ceartă. Când îl întrebi ce vrea de la tine sau cum vede el relația voastră pe viitor devine din nou iritabil sau abil schimbă subiectul. Ca și cum e cu un picior în relație, și cu unul în afara ei. Obiectivele semnificative în privesc numai pe el, rar se consultă cu tine, dar tu nu ești implicată acolo.

Multă distracție…

… puțină intimitate emoțională. Sex, vacanțe, weekend-uri în afara orașului, sună grozav. Comunicarea este despre lucruri banale, și nu vine neapărat sufletește către tine să simți o conexiune emoțională între voi. Afli de la prieteni despre problemele pe care le are cu familia din care provine sau la locul de muncă. Nu este deschis și vulnerabil cu tine.


Citește și:
Tipuri de așteptări în cuplu la care ai tot dreptul să nu faci compromisuri

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle