Cum se comportă un partener care s-a retras emoțional din relație

Situația nu se va regla de la sine și e necesar să adresezi problemele în relație cu partenerul care observi că s-a retras emoțional.

Cum se comportă un partener care s-a retras emoțional din relație

Nu este de ignorat faptul că partenerul tău s-a retras emoțional din relație. Problemele băgate permanent sub preș au tendința să mărească grămada, ce la un moment dat vă va face să vă împiedicați de ea și să ajungeți la nivelul solului. Iar de acolo să nu vă mai puteți ridica, deoarece e prea târziu pentru orice fel de intervenție sau proces de reparare. Lasă că trece este o formă de evitare și neasumare a responsabilității.

Poate că i s-a întâmplat ceva și este foarte detașat emoțional, inclusiv în relație cu tine? Nu a fost niciodată complet angajat în relație, ci mai degrabă ambivalent, și acesta este unul dintre indicatorii că mai bine îți vezi de drumul tău fără un permanent indecis alături? Relația voastră era foarte strânsă, solidă, dar fără să vă dați seama, prinși în iureșul existenței, conexiunea dintre voi s-a diluat semnificativ? E necesar să observi, să investighezi, să puneți în act schimbările necesare.

Nu te prioritizează

Și nu e vorba despre rana ta de deprivare emoțională activată de la un declanșator, prin care acționezi tu mult prea amplu la un stimul aparent normal sau banal. Adică nu exagerezi, nu faci din țânțar armăsar. Ci în mod real se comportă ca și cum tu nici nu ești o prioritate pentru el sau relația voastră. Și ar fi deranjant pentru oricine, inclusiv pentru el dacă reciproca ar fi valabilă. Nu ia în calcul sau nu îi pasă ce impact ar avea asupra ta anumite comportamente de-ale lui.

Nu mai reușiți să comunicați

Îți vorbește cu un aer superior, arogant, orice cuvânt iese din gura ta este imediat contrazis, spulberat. Consideră că nu știi nimic, nu te pricepi, devalorizează orice idee încerci să îi comunici, indiferent că discuția este pe o temă culturală sau ce să mâncați la cină. Nu mai reușiți să fiți pe aceeași lungime de undă și nu te ascultă, nu este dispus să vadă perspectiva ta sau să negociați una.

Nu este prezent

Dacă e prezent fizic, emoțional este cât se poate de distant. Abia schimbați două cuvinte, poate chiar se duce într-o altă încăpere a casei. Fără să fie vorba despre timp personal, ci despre izolare, ziduri la propriu puse între voi. Când nu e nici prezent fizic, căci foarte mari șanse să își găsească treburi departe de casă, călătorii, hobby-uri amplificate sau în legătură cu care înainte erai integrată, comunicarea este rară și banală, fără emoție.

Planurile sunt în aer

Perspectiva e destul de clară prin folosirea preponderentă a lui eu, o delimitare lingvistică de tine și de relație. Dacă înainte folosea firesc pluralul noi, acum e vorba despre ce intenționează el să facă, unde să se ducă, ce să achiziționeze. Iar planurile ce aveau legătură cu cuplul sunt puse pe pauză sau anulate complet. Dacă este încă indecis de decizia lui finală procrastinează, tărăgânând lucrurile dar păstrând și confuzia ta în aceeași măsură.

Explodează din nimic

Să înceapă o ceartă aprinsă, deoarece l-ai rugat să ducă gunoiul sau să nu mai umple până la refuz mașina de spălat rufe sau vase, arată clar că acolo este altceva la mijloc. Nu doar că îți caută ție constant nod în papură și orice faci sau cum ești nu e bine sau suficient, dar în interacțiunea cu tine se enervează din cel mai mic lucru.

Citește și:
Cum te ajută în cuplu să fii mai mult în contact cu propria persoană

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle